Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ 1-5

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι αποδείχτηκε τελικά παράσταση για ένα ρόλο. Η Νίκαια πέρασε σαν σίφουνας από το ΣΕΦ, νικώντας τον αγνώριστο Προφήτη Ηλία με το εκκωφαντικό 1-5.
Το τελικό σκορ είναι πολύ βαρύ και δεν αντικατοπρίζει την εικόνα ενός αγώνα που ήταν ντέρμπι για 85 λεπτά. Παρ' όλα αυτά η Νίκαια ήταν σίγουρα καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Κι όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά, αν όλα δεν πήγαιναν τόσο στραβά από το ξεκίνημα. Μόλις στο 4', σε μια ανύποπτη φάση, ο Γαλακτερός έπιασε αδύναμη κεφαλιά, όμως η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Μέμπελι και κατέληξε στα δίχτυα του. Παρά την ψυχρολουσία ο Προφήτης αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας με τον Βισβίκη, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο χτύπημα, με τον Μέμπελι να είναι και πάλι μοιραίος, όταν πραγματοποίησε εντελώς άστοχη έξοδο σε σέντρα του Χρίστο από δεξιά, και ο Παγιαζίτης έκανε το 1-2 σε κενή εστία. Έχοντας δεχτεί δύο αστεία γκολ, η ψυχολογία των "κυανέρυθρων" είχε φτάσει στο ναδίρ και οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης έμοιαζε μάταια. Με την επιθετική μας γραμμή να βρίσκεται σε κακή μέρα η μοίρα μας φαινόταν προδιαγεγραμμένη. Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε κάτι, και η νεανική και ενθουσιώδης ομάδας της Νίκαιας, φαινόταν να είναι μια ταχύτητα γρηγορότερη. Ο Προφήτης έκανε κάποιες ευκαιρίες σποραδικά, όπως ένα άστοχο σουτ του Μπουρδήμο από πλεονεκτική θέση, όμως η Νίκαια ήταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ώρα με την ώρα οι σωματικές, αλλά και οι πνευματικές δυνάμεις λιγόστευαν, και οι παίκτες άρχισαν να υποτάσσονται στο αναπόδραστο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Νίκαια έστησε το δικό της πάρτυ στο ΣΕΦ και πετυχε άλλα τρία γκολ, φτάνοντας έτσι στο θριαμβευτικό για εκείνη τελικό 1-5, με τον Προφήτη την ίδια ώρα να βυθίζεται στην κατάθλιψη.
Το αποτέλεσμα αυτό δίνει ουσιαστικά στη Νίκαια την άνοδο. Μια άνοδος δικαιότατη, καθώς οι αντίπαλοι μας ήταν πολύ ανώτεροι και στα δύο ματς που δώσαμε. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, όμως η αλήθεια είναι πως στο λόφο δεν υπάρχει πια η παραμικρή διάθεση να παλέψουμε, καθώς φάνηκε ολοκάθαρα πως η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για το άλμα. Κρίμα μόνο για τους φιλάθλους, που ήρθαν μαζικά για να στηρίξουν την ομάδα, που δεν κατάφερε να τους το ανταποδώσει. Χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως η ομάδα το καλοκαίρι ξεκίνησε απλώς με στόχο μια καλή πορεία, οπότε η τρίτη θέση δεν πρέπει να λογίζεται σαν αποτυχία, άσχετα αν εμείς στην πορεία επιμέναμε να βλέπουμε το δέντρο (της ανόδου) και όχι το δάσος (της δημιουργίας ομάδας). Από σήμερα ο Προφήτης θα αρχίσει να χτίζει για το αύριο. Μένουν ακόμα τέσσερα ματς, και ήδη είναι δεδομένο πως θα πάρουν ευκαιρίες νέα παιδιά, προσβλέποντας έτσι στην επόμενη μέρα της ομάδας.
Τέλος συγχαρητήρια, στη Νίκαια, για την πολύ καλή ομάδα που έχει φτιάξει, και στον ρέφερι Ανδρονικίδη και τους βοηθούς του για την διαιτησία. Πραγματικό ρεσιτάλ σε έναν αγώνα με τέτοια βαθμολογική σημασία.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ 1-5
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ανδρονικίδης (Σγαντζός, Σκαλτσής)
ΣΚΟΡΕΡ: 6' Βισβίκης - 3' Γαλακτερός, 15', 85', 87' Παγιαζίτης, 90' Χρίστο
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Καλαϊτζής): Μέμπελι, Σπυρόπουλος, Σανδραβέλης (65' Διαμαντόπουλος), Βισβίκης, Βέργος, Βρουλιδάκης, Αναστασόπουλος (20' Ευγενείας), Μαχαίρας, Βοστάνης, Μπουρδήμος, Λάππας (79' Σελίμης).
ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ (Γ. Μωυσιάδης): Πανταζόπουλος, Γαρυφαλλίδης (86' Σιδέρης), Γερόλυμος, Κοντογιώργης, Γεώργιζας, Μουζακίτης, Πόγκας (61' Ζαλαχώρης), Γαλακτερός (74' Καναβός), Παγιαζίτης, Λαζάκης, Χρίστο.