Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-52

Η εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας μπάσκετ δεν είχε τον επίλογο που θα έπρεπε, καθώς ο Προφήτης γνώρισε την ήττα στον Κορυδαλλό από την Προοδευτική με 56-52. Οι "βυσσινί" ήθελαν να αποχαιρετήσουν την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι και το κατάφεραν έχοντας απέναντί τους μια ομάδα που έμοιαζε να κάνει αγγαρεία. Από την αρχή οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση, έχοντας για καλύτερο παίκτη τον Σαραντίδη, ενώ στην άλλη πλευρά η προσωρινή αφύπνιση του Κουκουβάκη στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να παρασύρει και τους υπόλοιπους. Η σημερινή ήττα σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την φετινή πολύ καλή χρονιά της ομάδας, που πέραν πάσης προσδοκίας τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ο στόχος της παραμονής εξασφαλίστηκε από νωρίς, ήρθαν κάποιες πολύ μεγάλες νίκες και μάλιστα κάποια στιγμή κοντέψαμε να μπούμε "σφήνα" στους ισχυρούς της κατηγορίας. Οι παίκτες και φέτος έδειξαν μεγάλη προσήλωση, δούλεψαν πολύ στην προπόνηση και με την εικόνα τους κέρδισαν το σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Φυσικά, πολύ μεγάλο μερίδιο ανήκει και στον Παύλο Κάσση, που έχει φτιάξει μια ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν ο κόουτς θα βρίσκεται και του χρόνου στο λόφο, με σκοπό να συνεχίσει πάνω στο επιτυχημένο πλάνο που δουλεύει εδώ και τρία χρόνια.
Στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΝΑ που μόλις τελείωσε, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Νέα Πέραμος. Ήταν μία από τις δύο ομάδες που ο Προφήτης δεν κατάφερε να κερδίσει σε κανένα από τα δύο ματς (η άλλη ήταν η Καλλιθέα). Μαζί με την Πέραμο, ανήλθαν στην Α' Κατηγορία οι Τράχωνες και ο ΑΟΝΑ. Το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ήπιαν η Προοδευτική, η Βάρη και οι Νέοι του Ίκαρου, που ουσιαστικά δεν συμμετείχαν λόγω του γνωστού θέματος με τις μεταγραφές. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας για το ωραίο πρωωτάθλημα που μας προσέφεραν.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-52 (26-31)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακωνσταντόπουλος, Σκορδίλης
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Η. Μανδραγός): Μονέος, Ιμπραημάκης 10(2), Μπερδεμπές 4, Κολιάκος, Πουλημενέας, Κουιμάνης, Μαυράκης 9, Σαραντίδης 24, Πανταζόπουλος, Κλιγκόπουλος 9.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 6, Φωστέρης 4, Ευσταθίου 3, Πιστιόλης 4, Κεραμειδάς 9(1), Καψοκόλης 2, Κουκουβάκης 16(3), Βουρνάς 4, Κριτσιδήμας 4, Γεωργάκης, Ντάσκας, Μουστάκας.