Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-84


Πολύ σπουδαίο τοπικό ντέρμπι χτες στα Καμίνια, με συγκλονιστική εξέλιξη και τον Προφήτη να παίρνει τη νίκη επί του ισχυρού Ατρομήτου με 78-84 στην παράταση (κανονικός αγώνας 69-69).
Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους δώδεκα λεπτά πριν το τέλος, όμως έβγαλε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στη σπουδαία νίκη. Για σχεδόν τρία δεκάλεπτα ο Ατρόμητος ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση, με τον πανήψυλο Ζάκι να είναι φόβητρο κάτω από τα καλάθια και τους υπόλοιπους να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το 32-25 του ημιχρόνου έγινε 50-34, λίγο αργότερα 58-41 και όλα έδειχναν πως το ροζ φύλλο θα πήγαινε στους Καμινιώτες. Οι παίκτες του Προφήτη όμως λες και ξύπνησαν ξαφνικά από τον λήθαργο: Έβγαλαν πολλή ένταση στην άμυνα, βρήκαν μεγάλα σουτ και έγραψαν ένα απίθανο σερί 1-19 που τους έφερε μπροστά με 59-60. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και οι δύο είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος των παρατάσεων, που λέει πως το πλεονέκτημα το έχει αυτός που έχει κάνει την ανατροπή. Ο Ατρόμητος εξάλλου έπαιζε ήδη χωρίς τον ηγέτη του Κουτρόπουλο (πέντε φάουλ) και ο Προφήτης σφιχταγκάλιασε τη νίκη που του δίνει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια, καθώς επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που δικαιολογημένα θεωρείται από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου.
"Άρρωστη" εμφάνιση από τον Χρήστο Μπόθο, με 30 πόντους και 4 τρίποντα, όλα στο σερί της ανατροπής. 'Ομως ο άσος στο μανίκι του Γαζή ήταν ο Λάζια: Ο Κλέβιν έπαιξε χτες για πρώτη φορά, ένα χρόνο μετά από τη ρήξη χιαστού που υπέστη. Φυσιολογικά οι παίκτες που επιστρέφουν από τέτοιο τραυματισμό στην αρχή είναι λίγο "μαγκωμένοι", όμως ο νεαρός γκαρντ δεν είναι τέτοιος τύπος. Μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και με την πιεστική του περιφερειακή άμυνα (που τόσο μας έλλειψε πέρυσι στα πλέι-οφ) χάλασε όλη τη δημιουργία του Ατρομήτου και "τράβηξε" και τους συμπαίκτες του να ακολουθήσουν τους ρυθμούς του. Κοντά σε αυτούς τους δύο οι εξαιρετικοί Παπαστάμος, Ρουμάνι και Πατέρας. Από τον Ατρόμητο του Κώστα Τάσου, ο Ζάκι είναι ψηλός που όμοιος του δεν υπάρχει στην κατηγορία και δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με δύο και τρεις παίκτες πάνω του. Πολύ καλοί επίσης ο Κουτρόπουλος και ο Μηνόγιαννης. Σωστή η διαιτησία από Κολίλα και Αυγερινό.
Κατάμεστα ασφαλώς τα Καμίνια (και τεράστια η βοήθεια των φιλάθλων μας) για τον αγώνα αυτό, σε μια βραδιά που τα τέσσερα σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο αγωνίστηκαν μεταξύ τους, καθώς προηγήθηκε η αναμέτρηση των Κυριάρχων με τον Φοίνικα Αγ. Σοφίας. Και μάλλον ο θεός του μπάσκετ είχε κέφια, μιας και οι δύο αγώνες κρίθηκαν στην παράταση, προσφέροντας μπόλικο σασπένς στους φιλάθλους που ήρθαν στο κλειστό.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-84 (παρ.) (16-10, 32-25, 58-46, 69-69, 78-84)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κολίλας, Αυγερινός
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κ. Τάσος): Κουτρόπουλος 12(1), Μηνόγιαννης 11(1), Δεβεζόγλου 3(1), Στάγκος 8, Σοφιανόπουλος 5, Κάτσας 2, Τρανός 10, Ταρανάς, Κόρο 13(2), Ζάκι 14.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 15(2), Μπόθος 30(4), Κίκης 5(1), Ρουμάνι 15(3), Κυπριτίδης, Χρυσάκης, Τσουκάτος 9, Λάζια, Κωστάκης 2, Πατέρας 8.