Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΝΕΟΙ ΚΡΟΝΟΥ ΑΓ.ΔΗΜ. 72-66

Έστω και δύσκολα ο Προφήτης έκαμψε την αντίσταση της Under-23 του Κρόνου Αγ. Δημητρίου και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Η εμφάνιση της ομάδας μας πάντως και πάλι δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες μας να μας υποβάλλουν σε τεστ ψυχραιμίας, έχοντας δεχτεί 17 πόντους στα πρώτα πεντέμιση λεπτά. Ο Προφήτης βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς, σταδιακά όμως βρήκε έναν στοιχειώδη ρυθμό και έφτασε τους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου. Από κει και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τους πιτσιρικάδες του Κρόνου να σουτάρουν εξαιρετικά, τελειώνοντας το ματς με 12 τρίποντα. Η περιφερειακή άμυνα του Προφήτη ήταν απαράδεκτη, κάτι που πήγαζε όχι τόσο από έλλειψη διάθεσης, όσο κυρίως από την απουσία συγκέντρωσης ("χανόμασταν" συνεχώς στις περιστροφές). Στο τέλος πάντως μέτρησε η εμπειρία και καθώς το ματς πήγε -όπως ήταν λογικό- στη δύναμη, οι "κυανέρυθροι" πήραν κάποιες μικρές διαφορές που τους επέτρεψαν να πανηγυρίσουν, έστω και με μπόλικο άγχος, το πρώτο ροζ φύλλο.
Πρώτος παίκτης για την ομάδα μας ο Γιάννης Πατέρας, που βγάζει αστείρευτη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σημαντική βοήθεια επίσης από Παπαστάμο, Τσουκάτο, Μπόθο. Από τον Κρόνο ξεχώρισε ο Κακαβιάς στο πρώτο ημίχρονο και ο Σκρέμπος στο δεύτερο. Άριστη η διαιτησία του Τζίμη και του Γεωργίου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΝΕΟΙ ΚΡΟΝΟΥ ΑΓ.ΔΗΜ. 72-66 (12-22, 36-38, 54-54, 72-66)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Γεωργίου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 12, Μπόθος 16, Γαζής 2, Κίκης 8(2), Ρουμάνι 9(1), Χρυσάκης, Αντωνίου, Τσουκάτος 9, Σκανδάμης, Πατέρας 16.
ΝΕΟΙ ΚΡΟΝΟΥ ΑΓ.ΔΗΜ. (Στεφανάκης): Δημητρόπουλος 2, Σκρέμπος 9(3), Καντίσυ, Πέτρου 3, Κρητίκας 4(1), Χριστοφιδέλης 8(2), Σπανάκης 5(1), Κακαβιάς 18(3), Καϊμακάμης 7(2), Χρυσός, Ζαμπούκας 10.