Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΟΘΕΗ 47-45

Ακόμα ένα θρίλερ, από το οποίο ο Προφήτης κατάφερε να βγει ζωντανός. Όπως και πριν λίγο καιρό στο "Σαλπέας", έτσι και σήμερα η ομάδα μας πήρε ένα σχεδόν χαμένο ματς, χάρη σε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο: Αυτή τη φορά ήταν η Δροσωτάκη, που έγραψε από τη γωνία το 46-45, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, για να μας δώσει ένα υπερπολύτιμο ροζ φύλλο, απέναντι στην (ισόβαθμή μας πριν τον αγώνα) Φιλοθέη Μαγούλας.
Ο Προφήτης πάντως ήταν και πάλι μέτριος και εν πολλοίς ταλαιπώρησε ο ίδιος τον εαυτό του, εμφανίζοντας στο ακέραιο τα δύο προβλήματα που μας απασχολούν στα περισσότερα από τα φετινά μας παιχνίδια, και δη τα ντέρμπι: Τις ελεύθερες βολές και το άσχημο ξεκίνημα. Το 9/23 (στο γήπεδό μας) είναι τουλάχιστον άθλιο, ενώ οι μόλις τέσσερις πόντοι ενεργητικό στο πρώτο δεκάλεπτο είναι ενδεικτικοί ότι και σήμερα μπήκαμε χωρίς ενέργεια και συγκέντρωση. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο Προφήτης φάνηκε να ελέγχει, έστω και με δυσκολία, την αναμέτρηση (20-16 ημίχρονο, 34-29 τρίτο δεκ.), αλλά η πραγματικότητα ήταν πως η Φιλοθέη είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε και έγινε ξεκάθαρο φαβορί όταν ενάμιση λεπτό πριν το τέλος πέρασε με 41-44. Το λέι-απ της Παπαδοπούλου έκανε το 43-44, η Τακίδη με 1/2 βολές έγραψε το 43-45, για να έρθει εντέλει η νίκη δια χειρός Δροσωτάκη, με την Φιλοθέη στην τελευταία της επίθεση να βρίσκει καθαρό σουτ, αλλά την Τακίδη να αστοχεί στο δικό της τρίποντο νίκης.
Για να μη γράφουμε όμως μόνο τα στραβά, ο Προφήτης και πάλι έβγαλε ψυχή και "αρνήθηκε να χάσει", κάτι πολύ σπουδαίο ειδικά όσο περνάει ο καιρός και οι αγώνες θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο κρίσιμοι. Έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση τον τίτλο της κορυφαίας κερδίζει η Δροσωτάκη, με τις Τηλεμάχου, Γιαννοπούλου και Ζαφείρη να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Από την άλλη πλευρά, η εκπληκτική Μασέλου (στα 43 της παρακαλώ) πέτυχε πιο πολλούς από τους μισούς πόντους της ομάδας της, ενώ η Μουζάκη (η ψηλότερη παίκτρια της κατηγορίας) κέρδισε τις περισσότερες μάχες κάτω από τα καλάθια. Πολύ καλός ο Χρόνης, με λάθη ο Πρισιμιτζάκης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΓ. 47-45 (4-8, 20-16, 34-29, 47-45)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρόνης, Πρισιμιτζάκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 3, Δροσωτάκη 12(2), Τηλεμάχου 8(1), Πούλη 4, Κρίτσαλου 6, Ζαφείρη 2, Παπαδοπούλου 2, Γουλουμή, Δαρζέντα 1, Τσελεπίδου 2, Γιαννοπούλου 7(1).
ΦΙΛΟΘΕΗ (Μ. Καραπαναγιώτη): Περάματζη, Ανδριοπούλου, Τακίδη 1, Παπαστάμου, Ραμαντάνη 5(1), Μασέλου 23, Σωτηρίου, Μουζάκη 12, Τσαπαρίκου Μ., Τσαπαρίκου Γ. 4, Δρένη.