Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-48 (παρ.)

Έπεσε από το λόφο του Προφήτη Ηλία και βρήκε πορτοφόλι σήμερα η ομάδα μας, που έφτυσε αίμα και χρειάστηκε την παράταση μέχρι να κάμψει την αντίσταση του πολύ καλού Πορφύρα.
Ο Προφήτης κέρδισε ένα σχεδόν χαμένο ματς, καθώς έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Πορφύρας ήταν μπροστά με 41-38. Το μεγάλο σουτ βρέθηκε από την Γιαννοπούλου (η οποία μάλιστα γύρισε το πόδι της κατά την προσγείωσή της), ο αγώνας πήγε στην παράταση, όπου και εκεί ήρθε ένα σπουδαίο τρίποντο (το 43-47 της Γουλουμή) και ο Προφήτης έφυγε νικητής από το "Σαλπέας". Όλα αυτά βέβαια δε σβήνουν την πολύ κακή απόδοση που είχε σήμερα η ομάδα μας. Ο αναγεννημένος φέτος Πορφύρας μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και ήδη στο τέταρτο λεπτό προηγούνταν με 11-0, κάνοντας από την αρχή πολύ δύσκολο το έργο του Προφήτη. Μέχρι το 25' (σκορ 34-24) οι γηπεδούχες είχαν σταθερά το προβάδισμα και τον έλεγχο του ματς, με τις δικές μας να είναι πολύ άστοχες. Η λύση ήρθε από την άμυνα μας, που άφησε τον Πορφύρα για ώρα χωρίς καλάθι. Στο τέλος του δεκαλέπτου φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής (34-33) και στο 35' είχαμε την πρώτη ισοπαλία (36-36), με τις δύο ομάδες, όπως δείχνει και η διακύμανση, να σκοράρουν πια με το σταγονόμετρο. Ο Πορφύρας απέκτησε σοβαρό προβάδισμα με το 41-38 της Καρακλή στον αιφνιδιασμό, αλλά το ματς εντέλει πήρε απίθανη τροπή, με το φινάλε που σας περιγράψαμε στην αρχή.
Ο Προφήτης σήμερα έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση, ειδικά στην επίθεση, όπου σούταρε με 17% εντός παιδιάς και 51% στις βολές. Μέσα στο ματς έμεινε επειδή κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ (40-57), και εντέλει πήρε το ροζ φύλλο λόγω του πάθους των κοριτσιών, αλλά η αλήθεια είναι και με μεγάλη δόση τύχης. Σε μια βραδιά στην οποία καμία δεν ξεπέρασε το μέτριο, πρώτη σκόρερ ήταν η Δροσωτάκη (14 π.) και πολυτιμότερη η Ζαφείρη. Για τον Πορφύρα, που φέτος δείχνει ισχυρός και σίγουρα θα αποτελέσει παράγοντα στο πρωτάθλημα, καλύτερη ήταν η Λαουλάκου με βοήθειες από την Κοκκίνη και την Μπάτσκα. Γεράνιος και Τζιμινίδης είχαν να διαχειριστούν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολλά φάουλ και ακόμα περισσότερες επαφές, αλλά τα όποια λάθη τους ήταν μοιρασμένα και σε γενικές γραμμές κατάφεραν να το ελέγξουν.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-48 (17-8, 29-22, 34-33, 41-41 (κ.α.), 43-48 (παρ.))
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεράνιος, Τζιμινίδης
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Τ. Οικονομόπουλος): Κιουρτζίδου, Σταθάκη 6(1), Κοκκίνη 6(1), Μπουκουβάλα, Κοτσώνη, Καρακλή 7, Χατζηγεωργίου, Λαουλάκου 13(3), Λέκα 5(1), Μπάτσκα 6, Μεμίνι.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 2, Δροσωτάκη 14, Ραφελέτου, Τηλεμάχου 2, Πούλη 8, Κρίτσαλου 3, Ζαφείρη 2, Παπαδοπούλου 3(1), Γουλουμή 3(1), Δαρζέντα, Τσελεπίδου 2, Γιαννοπούλου 9(1).