Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ 70-65


Ξεκίνησε η χρονιά και για την ανδρική ομάδα, έτσι όπως τελείωσε η προηγούμενη, με αγώνα κόντρα στη Χ.Α.Ν. στα Καμίνια. Ο Προφήτης επικράτησε εντέλει μετά από παράταση και προχώρησε στο β' γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φάρο, και πάλι ως γηπεδούχος.
Ο θεσμός του κυπέλλου εκ των πραγμάτων δεν είναι στις προτεραιότητές μας και συνήθως τους συγκεκριμένους αγώνες τους αντιμετωπίζουμε λίγο-πολύ ως φιλικούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η ροή της αναμέτρησης, αλλά και το πάθος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, μετέτρεψαν το ματς σε "σκυλομαχία", σα να βλέπαμε πλέι-οφ πρωταθλήματος. 
Οι ομάδες σήμερα παρουσιάστηκαν ισοδύναμες και ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι. Η Χ.Α.Ν. ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και το -1 της ανάπαυλας (27-28) ήταν μαγική εικόνα για τον Προφήτη, που επιθετικά δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τίποτα. Κάποια στιγμή η ομάδα μας πήρε μπρος (48-41), όμως η πεισματάρα Χ.Α.Ν. δεν το παράτησε, πέρασε μάλιστα μπροστά, και χρειάστηκε μια βολή του Τόμπρου και μια καλή μας άμυνα αμέσως μετά για να πάει το ματς στην παράταση. Εκεί ο Προφήτης έβγαλε περισσότερη ενέργεια και μετά το 67-61 έφτασε στο ροζ φύλλο και την πρόκριση. Ήταν ένα πολύ ωραίο και δυνατό ματς, που σίγουρα θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Και μπορεί όπως προείπαμε η διοργάνωση του κυπέλλου να μη μας "καίει", μια νίκη όμως είναι πάντοτε καλοδεχούμενη. 
Ο Χριστόδουλος Κωστάκης απ' ότι φαίνεται θα αποδειχθεί μια πολύ χρήσιμη μεταγραφή για την ομάδα μας. Πραγματικό τανκ, κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια. Τρελός από τους λίγους ο Παπαστάμος, μέχρι το 30' ήταν εκτός τόπου και χρόνου και μετά έβαλε απίθανα καλάθια και ήταν εκείνος που κουβάλησε τον Προφήτη, μαζί με τον εξαιρετικό στην παράταση (έβαλε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο) Γαζή. Η Χ.Α.Ν. επίσης δείχνει να έκανε μια σπουδαία μεταγραφή, τον σουτέρ Ζέρβα, που πήρε βοήθειες από τον ψηλό Πετρόπουλο. Μέτρια η διαιτησία των Κιουλάφα και Κονταξάκη.
Το πιο ευχάριστο απ' όλα ήταν οι πολλοί φίλαθλοι (συμπεριλαμβανομένων αρκετών παιδιών από τις υποδομές μας) που σχεδόν γέμισαν σήμερα τα Καμίνια και υποστήριξαν με παλμό και σε κόσμια πλαίσια τις δύο ομάδες. Δικαιολογημένα λοιπόν μετά τη λήξη οι παίκτες μας κατευθύνθηκαν και αφιέρωσαν τη νίκη στους μικρότερους σε ηλικία συναθλητές τους.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ 70-65 (παρ.) (9-7, 27-28, 39-38, 57-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Κονταξάκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 3(1), Μπόθος 14(1), Γκανής, Ξενικάκης 8, Γαζής 10(1), Τόμπρος 3, Παπαστάμος 13(1), Αντωνίου, Λάζια 6, Φωτόπουλος, Κωστάκης 11, Κουτσουδάκης 2.
Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ (Ρ. Τερκεσίδης): Αλατσάκης 4(1), Παλαιόπουλος 3(1), Απαλίδης 4, Λαγογιάννης 3, Νανούσι 7, Ζέρβας 21(4), Τερκεσίδης 3, Πετρόπουλος 17, Πολίτης 3.