Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-50

Η φετινή ομάδα γυναικών του Προφήτη
Πάνω: Αλ. Παπαχρήστου, Γ. Τσίτσου, Ελ. Βλάνη, Κ. Κολοβού, Χρ. Κίτσιου, Φ. Τζάρου, Μ. Κρίτσαλου, Κ. Στεφάνου, Θ. Σκληρός
ΚΑΤΩ: Μ. Κοσκινά, Αν. Κοσκινά, Χ. Ιντ-Σαμπούν, Α.-Μ. Στεφάνου, Δ. Καβαλέγκα, Στ. Μικέλλη.
Ο Πορφύρας κατέκτησε το σούπερ καπ γυναικών, που διεξήχθη στη μνήμη του Βαγγέλη Λυμπεράτου στη Δραπετσώνα. Ήταν ένας πολύ ωραίος και δυνατός αγώνας, με τον Προφήτη να παλεύει αλλά τελικά να υποκύπτει με τελικό σκορ 57-50.
Μετά το ισορροπημένο (17-17) πρώτο δεκάλεπτο, ο Πορφύρας εκμεταλλεύτηκε το πολύ άστοχο δεύτερο του Προφήτη και άρχισε να παίρνει καθαρές διαφορές: Πήγε στο ημίχρονο με 34-26 και πιο μετά έφτασε ακόμα και στο +12 (43-31). Η ομάδα της Φρεαττύδας, στηρίχθηκε στην ομοιογένειά (ουσιαστικά ίδια ομάδα, σε αντίθεση με τον Προφήτη που άλλαξε πάνω από το μισό του ρόστερ), αλλά και την αθλητικότητά της. Προς τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου ο Προφήτης, με ινδιάνικο σχήμα (τέσσερις κοντές) και πίεση σε όλο έβγαλε μια αντίδραση, φτάνοντας μέχρι το 50-44. Δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο όμως και ο Πορφύρας κράτησε το προβάδισμά του σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το φινάλε, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τελικό του συγκεκριμένου θεσμού στην ιστορία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..
Ο Πορφύρας του Τάκη Οικονομόπουλου, μια ομάδα που από πέρυσι φαίνεται πόσο καλοδουλεμένη είναι, είχε μια σπουδαία τριάδα στα πρόσωπα των Ρουμπελάκη, Μπαλαμπάνη, Κοντραφούρη. Από την άλλη για τον Προφήτη, μεγάλο κέρδος η παρουσία της πολύ μαχητικής Κίτσιου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, που έγινε η προσπάθεια για την ανατροπή, ανέβηκαν οι Α.-Μ. Στεφάνου και η Α. Κοσκινά. Δεν ήταν άριστη, αλλά ούτε επηρέασε τον τελικό νικητή η διαιτησία των Καραβίτη, Κιουλάφα, Τζίμη.
Κλείνοντας, ευχόμαστε στο φίλο σωματείο του Πορφύρα μια παραγωγική αγωνιστική χρονιά και ειδικά στο τμήμα γυναικών καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-50 (17-17, 34-26, 47-39, 57-50)
ΔΙΑΙΤΤΗΕΣ: Καραβίτης, Κιουλάφας, Τζίμης
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Τ. Οικονομόπουλος): Βόπη, Μπαλαμπάνη 13(3), Κοκκίνη 1, Μεγαλούδη, Μπουκουβάλα, Ρουμπελάκη 11(1), Μπάτσκα 10, Παρθένη 7, Μαργαρίτη, Κοντραφούρη 13, Τσιλιμπάρη 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Κολοβού, Βλάνη 6(1), Κίτσιου 19(1), Τζάρου, Ιντ-Σαμπούν, Στεφάνου Κ. 8(1), Κρίτσαλου, Στεφάνου Α.-Μ. 11(1), Καβαλέγκα, Κοσκινά Α. 6(2), Τσίτσου.