Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 41-55

Σπουδαίος ο Αετός Καλλιθέας, "έσπασε" την έδρα του Προφήτη και με νίκη του στο κλειστό της οδού Ιφιγενείας την Τετάρτη, προκρίνεται στους τελικούς του πρωταθλήματος.
Τίποτα δεν πήγε καλά σήμερα για τον Προφήτη. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και ο άριστα προετοιμασμένος (τακτικά και ψυχολογικά) για ένα τέτοιο ματς Αετός επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του, παίρνοντας εύκολα τη νίκη. Στο ξεκίνημα ο Προφήτης κατάφερνε να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, με τις φιλοξενούμενες όμως να παίρνουν την πρωτοπορία ακριβώς στη λήξη του ημιχρόνου (25-26). Η έναρξη του β΄μέρους ήταν απογοητευτική για τις "κυανέρυθρες", που έμειναν χωρίς πόντο για επτά ολόκληρα λεπτά. Στο διάστημα αυτό ούτε ο Αετός σκόραρε πολύ, αλλά το 25-33 ήταν μια σαφής "παράσταση νίκης" για τις Καλλιθεάτισσες, που μετατράπηκε σε σιγουριά όταν η διαφορά έφτασε στους 16 (31-47), με τις γηπεδούχες να έχουν εγκλωβιστεί στην εξαιρετική άμυνα των "κιτρινόμαυρων" και να έχουν "σπάσει τα καλάθια". Εκτός όλων των άλλων, ακόμα και το θεωρητικό πλεονέκτημά μας στις ρακέτες εξανεμίστηκε, με τον Αετό να κερδίζει ακόμα μία επιμέρους μάχη, αυτή των ριμπάουντ (35-39).
Η Ελένη Μηνά ήταν η MVP σήμερα: Σημείωσε αθόρυβα 16 πόντους, κάνοντας παράλληλα ένα σωρό δουλειές μέσα στο γήπεδο. Φυσικά δεν ήταν μόνη της, αφού σπουδαία εμφάνιση έκαναν και οι Καραγιαννάκη, Αντωνιάδου, Κούτρα. Από τον αποκαρδιωτικό Προφήτη (έπαιξε μεγάλο ρόλο η απουσία της Πούλη), δε διασώθηκε καμία. Η ομάδα μας σούταρε με 24% εντός παιδιάς και 40% στις βολές. Δεν επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης η διαιτησία των Καραβίτη και Μέλη.
Το φαβορί της σειράς πλέον έχει αλλάξει, αφού το 0-1 αλλά και η εικόνα των ομάδων "δείχνουν" Αετό. Ο Προφήτης είναι πια με την πλάτη στον τοίχο, μια κατάσταση πάντως στην οποία έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν και έχει ανταποκριθεί. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει και τώρα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 41-55 (16-12, 25-26, 30-35, 41-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καραβίτης, Μέλης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 13(2), Ραφελέτου, Τηλεμάχου 4, Κρίτσαλου 9, Ζαφείρη 1, Παπαδοπούλου 4, Γουλουμή 5(1), Δαρζέντα, Τσελεπίδου 2, Γιαννοπούλου 3.
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Μ. Χαλκιαδάκης): Παπαδοκοκολάκη 2, Μηνά 16, Αντωνιάδου 12, Ξένου, Καραγιαννάκη 8, Κούτρα 11(1), Μαρκοπούλου 6.