Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 55-33

H σημερινή νίκη επί του Αετού στα Καμίνια σήμανε και την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα ημιτελικά, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Νίκη που συνδυάστηκε και με επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, με τον Προφήτη να κερδίζει έτσι και στο ψυχολογικό κομμάτι, εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Έχουμε ξαναπεί πως ένα από τα πολύ δυνατά σημεία της ομάδας μας φέτος είναι τα ριμπάουντ. Μόνο που αυτή τη φορά τα κορίτσια μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με τη στατιστική να αποτυπώνει τη χαώδη διαφορά που υπήρχε σήμερα στο κομμάτι αυτό: Ο Προφήτης τέλειωσε με 64 ριμπάουντ, ενώ ο Αετός με 22, εκ των οποίων μόλις 2 επιθετικά! Πως λοιπόν να έχει διαφορετική εξέλιξη η αναμέτρηση, από τη στιγμή που οι "κυανέρυθρες" αποκόμισαν με τον τρόπο αυτό πολύ περισσότερες κατοχές. Προσθέστε και την εξαιρετική μας αμυντική λειτουργία (ειδικά στο β') και θα φτάσουμε σε αυτό το +22, σε ένα ματς που προοιωνιζόταν ως μια πολύ κλειστή αναμέτρηση, απέναντι σε μια ομάδα που στον πρώτο γύρο μας είχε κερδίσει με 61-50. Οι παίκτριες του Προφήτη σήμερα έβγαλαν διάθεση, με το τρίτο δεκάλεπτο να είναι και το πλέον καθοριστικό, όταν με επιμέρους 18-4, το εύθραυστο 26-18 του ημιχρόνου μεταβλήθηκε σε 44-22.
Η Μαρία Παπαδοπούλου είχε καυτό χέρι και τιμώρησε τη ζώνη του Αετού με τα μακρινά της σουτ. Η Κρίτσαλου ακόμα είναι στα Καμίνια και μαζεύει ριμπάουντ (πήρε 17, με τα 13 (!) από αυτά να είναι επιθετικά), 11 πήρε η (πλέι-μέικερ υπενθυμίζουμε) Πούλη ενώ εξαιρετική ήταν και η Τσελεπίδου, όπως και όλα τα κορίτσια του Προφήτη στην άμυνα. Από την ομάδα του Χαλκιαδάκη, πρώτη σκόρερ ήταν η Παπαδοκοκολάκη με 8. Άριστη η διαιτησία του Τάσου Πηλοΐδη και του Καρύκα. Εξάλλου η παρουσία του πρώτου, αποτελεί εγγύηση για κάθε παιχνίδι.
Οι δύο ομάδες είναι πολύ πιθανό να τα ξαναπούν σύντομα, σε πολύ πιο σημαντικές αναμετρήσεις, αφού το πιθανότερο σενάριο είναι να διασταυρωθούν στα ημιτελικά. Η επόμενη αγωνιστική είναι και η τελευταία της β' φάσης. Ο Προφήτης είναι πια βαθμολογικά αδιάφορος (ότι και να γίνει την Κυριακή στο Σαλπέας είναι οριστικά δεύτερος), ενώ ο Αετός αρκεί να κερδίσει τη Φιλοθέη προκειμένου να βγει τρίτος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 55-33 (15-10, 26-18, 44-22, 55-33)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης Τ., Καρύκας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 3(1), Ραφελέτου, Τηλεμάχου 4, Πούλη 6, Κρίτσαλου 10, Παπαδοπούλου 18(4), Γουλουμή 2, Δαρζέντα 2, Τσελεπίδου 8, Γιαννοπούλου, Ζαφείρη 2, Κομνηνέλλη.
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Μ. Χαλκιαδάκης): Παπαδοκοκολάκη 8, Μηνά 6, Αντωνιάδου 7, Καραγιαννάκη 5(1), Κούτρα 3(1), Μαρκοπούλου 4, Ξένου, Κωστοπούλου.