Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 74-68 (παρ.)

Προφήτης και Ο.Κ.Ε. έχουν κάνει συνήθεια, η εξέλιξη των μεταξύ τους αγώνων να στερείται κάθε λογικής. Το ίδιο έγινε και σήμερα στα Καμίνια, όπου είδαμε ανατροπή στην ανατροπή, απίστευτο φινάλε στην κανονική διάρκεια και εντέλει τον Προφήτη να παίρνει τη νίκη με 74-68. Είναι φοβερό πάντως, πως από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, οι τέσσερις έχουν κριθεί στην παράταση!
Τελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Δ' ΕΣΚΑΝΑ, αλλά για τον Ο.Κ.Ε. ο σημερινός αγώνας ήταν όλη η χρονιά: Ήθελε μόνο τη νίκη ώστε να πάρει την πέμπτη θέση και να μπει εκείνος στα πλέι-οφ, αφήνοντας εκτός τον Τελαμώνα, που την ίδια ώρα είχε εύκολο έργο κόντρα στους Απρόβλεπτους. Αντίθετα για τον Προφήτη η κατάσταση είχε ξεκαθαρίσει καιρό τώρα (σίγουρα τέταρτος), οπότε έπαιζε μόνο για το γόητρό του. Για τριάντα λεπτά η ομάδα του λόφου ήταν εκείνη που ήλεγχε το παιχνίδι, έχοντας φτιάξει από νωρίς μια διαφορά που κυμαινόταν γύρω στους 8-10 πόντους. Πλησιάζοντας όμως προς το φινάλε, άρχισε να παίζει ρόλο το κίνητρο, που για τον Ο.Κ.Ε. ήταν σαφώς σημαντικότερο. Με τον Μακρινό να έχει εγκλωβιστεί (πολύ καλή η άμυνα του Λιαδάκη) και τον Αντωνάρα να παίρνει τη μπάλα χαμηλά και είτε να τελειώνει τις φάσεις, είτε να κερδίζει φάουλ, ο Ο.Κ.Ε. ανέτρεψε την κατάσταση και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη. 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κέρδιζε 59-63, αλλά τελικά ο θεός του μπάσκετ είχε άλλη γνώμη. Μέσα σε έξι δευτερόλεπτα ο Προφήτης πέτυχε δύο τρίποντα και έστειλε το ματς στην παράταση. Πρώτα ο Αντωνίου από τη γωνία στα 11" έκανε το 62-63 και μετά ο Ρουσουνέλος (μεσολάβησαν οι δύο βολές του Παρμαξίδη) στα 5", με ένα σουτ από τα εννιά μέτρα με ταμπλό (α λα Καλάθης στη Μόσχα) έκανε το 65-65. Στην παράταση ο Προφήτης είχε πιο καθαρό μυαλό, σε αντίθεση με τον αποσβολωμένο από την εξέλιξη Ο.Κ.Ε.. Χρειάστηκε ένα ακόμα μεγάλο σουτ (το τρίποντο του Σκαντζή για το 73-68), που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς την πλευρά του Προφήτη, και ενώ νωρίτερα είχαμε και μια "κοκορομαχία" μεταξύ των Μακρινού και Αντωνάρα, που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις.
Μεγάλο ματς και στις δύο πλευρές του γηπέδου από τον Σκαντζή, ενώ ο Μακρινός ξεκίνησε εντυπωσιακά, στη συνέχεια κλείστηκε, αλλά έστω κι έτσι έφτασε τους 29 πόντους. Διακριθείς φυσικά και ο Ρουσουνέλος, που έβαλε το απίθανο τρίποντο. Για τον Ο.Κ.Ε., που πάλεψε πάρα πολύ, Αρβανίτης, Ν. Παρμαξίδης και ο Αντωνάρας στο τέλος έκαναν σπουδαία εμφάνιση. Η ομάδα της Ελευσίνας ίσως άξιζε κάτι καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα, πλήρωσε όμως όχι τόσο το σημερινό αποτέλεσμα, όσο κάποιες "κουφές" ήττες και κυρίως αυτές από τους Απρόβλεπτους και τον Φάρο. Μέτρια η διαιτησία των Φραγκιαδάκη και Φιλίππου, που είχαν όμως να διαχειριστούν ένα πολύ δύσκολο ματς, με πολλές επαφές και τις δύο ομάδες να παίζουν συνεχώς στα όρια του φάουλ.
Πρωταθλήτρια της κατηγορίας αναδείχθηκε η Βάρη, χωρίς μάλιστα να κάνει ήττα. Απόλυτα δίκαιη εξέλιξη, αφού αυτή ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Ο Προφήτης μπαίνει τώρα στην μάχη των πλέι-οφ, όπου θα συναντήσει με μειονέκτημα έδρας τον Αετό Καλλιθέας, με τον νικητή να κρίνεται στις δύο νίκες. Το άλλο ζευγάρι είναι Βουλιαγμένη-Τελαμώνας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 74-68 (20-12, 36-29, 50-39, 65-65 (κ.α.), 74-68 (παρ.))
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φραγκιαδάκης, Φιλίππου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 7, Ρουσουνέλος 8(2), Χρυσάκης, Πατμανίδης 3, Ρούτσιας 4, Μακρινός 29(3), Αντωνίου 8(1), Αλεβιζάκης, Σκαντζής 9(3), Παπαστάμος 6.
Ο.Κ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Μ. Καραχάλιος): Παρμαξίδης Σ. 1, Παρμαξίδης Ν. 15(2), Αντωνάρας 12, Λινάρδος, Αρβανίτης 15(2), Δούκας 7, Σοφός, Δασκαλάκης 12, Κωνσταντώνης, Λιαδάκης 6.