Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 69-74

Σημαντική νίκη για τον Προφήτη, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά σε μια θέση στα πλέι-οφ, με το τελικό 69-74 επί του Απόλλωνα να έρχεται πολύ-πολύ δύσκολα.
Ο Προφήτης έδειξε να μπαίνει σοβαρά (10-16 δεκάλεπτο) αν και το επιθετικό μας παιχνίδι ήταν εντελώς μονοδιάστατο: Τρίποντο κι άγιος ο Θεός. Αυτό φυσικά δε μπορούσε να βγαίνει συνεχώς και ο Απόλλων από τη δεύτερη περίοδο και μετά ισορρόπησε για να κλείσει το ημίχρονο (με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα στην εκπνοή και ενώ είχαμε να δώσουμε φάουλ) με 31-32. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο συνηθισμένο κακό μας δεκάλεπτο, το τρίτο. Ο Απόλλων, με τον Βρυώνη να τα βάζει από παντού, πέρασε ακόμα και με δέκα (47-37), για να το μαζέψει κάπως ο Προφήτης στο 49-46. Στο τέλος οι ομάδες πήγαιναν μαζί και η φάση που σημάδεψε το ματς έγινε 50" πριν το τέλος, με τον Προφήτη να κερδίζει φάουλ με το σκορ στο 66-67. Το φάουλ ακολούθησαν διαμαρτυρίες και τεχνικές ποινές, με τις βολές πήγαμε στο 66-71 και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς, αν και ο Προφήτης έκανε μεγάλη προσπάθεια να αυτοκτονήσει, κάνοντας αμέσως μετά βλακωδώς γρήγορη επίθεση, για να δεχτεί στη συνέχεια τρίποντο (69-71). Ευτυχώς στο τέλος οι βολές μπήκαν και κάπως έτσι ήρθε αυτή η τόσο αγχωτική νίκη.
Τζανής και Μακρινός (ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά με 8/8 ελ. βολές) τράβηξαν το σκορ για τον Προφήτη. Ο Απόλλων, που φέτος έχει χάσει πάρα πολλά ματς στο τέλος και αδικείται από τη βαθμολογική του συγκομιδή, είχε σε απίστευτη μέρα τον Βρυώνη και θετικό τον Γκολέ. Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία των Παπαγεωργίου και Ανδρεόπουλου. Εμείς τα γράφουμε όλα, το επίμαχο φάουλ ήταν τουλάχιστον αυστηρό, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο. Άλλο αυτό όμως, κι άλλο οι επί σαράντα λεπτά ασταμάτητες διαμαρτυρίες, ακόμα και σε οφθαλμοφανείς φάσεις. Δεν κρίνουμε όμως, ο καθένας λειτουργεί όπως ο ίδιος νομίζει καλύτερα για την ομάδα του.
Το πρωτάθλημα μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική του ευθεία. Ο Προφήτης κουτσά-στραβά πήρε τα ματς που έπρεπε και λογικά θα είναι στην πεντάδα. Οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές είναι με τις τέσσερις ομάδες που είναι από πάνω μας στη βαθμολογία και αν αφήσουμε έξω τους Κυρίαρχους που λογικά δε χάνουν την πρώτη θέση, ένας από τους άλλους τρεις (Ρέντη, Φοίνικα, Βάρη) θα είναι και ο αντίπαλος μας (αν με το καλό είμαστε) στα μπαράζ. Τα λέμε όλα αυτά γιατί τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονται, και ο Προφήτης με όλους αυτούς έχει ήδη χάσει στον πρώτο γύρο, οπότε αντιλαμβάνεστε τη σημασία που έχουν αυτά τα παιχνίδια. Ελπίζουμε αυτό να το αντιλαμβάνονται και οι παίκτες μας και να δείξουν επιτέλους την απαιτούμενη προσήλωση στον όποιο στόχο έχουμε για φέτος...
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 69-74 (10-16, 31-32, 49-46, 69-74)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαγεωργίου, Ανδρεόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ. (Θ. Μεϊμάρογλου): Ζαμπέτας Κ. 6, Τσεβρενίδης 5, Βρυώνης 26(7), Γκολές 16(1), Μπουρμπόν 8, Ζαμπέτας Γ. 2, Γκουζιώτης 6, Γαρμπής.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Κακλέας 6, Μυλωνόπουλος 1, Γεροδήμος 6, Τζανής 21(5), Σιδέρης, Σαραντάκος, Μακρινός 29(1), Φίλης, Σταθόπουλος 2, Στρατούλης 9(3).