Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-48

Γκέλα για τον Προφήτη χθες το μεσημέρι στον Κορυδαλλό, με τον πολύ καλό Πήγασο να μας κερδίζει 52-48 μετά από δυνατό ματς.
Ο Προφήτης ξεκίνησε με διάθεση και προηγήθηκε 8-14 στο δεκάλεπτο, έχοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Μέχρι το ημίχρονο φαινόταν να ελέγχει το ματς (19-26) για να κάνει μάλιστα το 19-32 με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο ψυχωμένος Πήγασος όμως αντέδρασε και σε συνδυασμό με την κούραση των δικών μας ξαναμπήκε γρήγορα στη διεκδίκηση. Στο διάστημα 22'-30' ο Προφήτης ήταν άθλιος στην άμυνα, δέχτηκε 21 πόντους κι έτσι το ντέρμπι έγινε φυσιολογική εξέλιξη. Στο τέλος ο Πήγασος είχε περισσότερες αντοχές (σωματικές και ψυχολογικές), με τις δικές μας να είναι εγκλωβισμένες και σε ολόκληρη την τελευταία περίοδο να σκοράρουν μόλις μία φορά εντός παιδιάς. Οι γηπεδούχες αντίθετα είχαν περισσότερες λύσεις (το πιο κρίσιμο καλάθι ήταν το 50-48 της Λούκου που μέχρι τότε είχε μόλις έναν πόντο) κι έτσι το τελικό 52-48 ήρθε μάλλον ως φυσιολογική εξέλιξη, για να γίνει έτσι η ζημιά από μια ομάδα που είναι βαθμολογικά αδιάφορη, ήθελε όμως πολύ τη νίκη.
Ο Προφήτης είχε πάρα πολλά αμυντικά θέματα: Πολλές φορές δίναμε βοήθειες εκεί που δεν έπρεπε, και δεν δίναμε εκεί που έπρεπε, ενώ η κακή μας αντιμετώπιση στα πικ έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ, που κατέληξαν σε επτά εύστοχα τρίποντα, πολλά από τα οποία ήταν καθοριστικά. Μεγάλη εμφάνιση από τις Πιτσάκη και Κούκη, ενώ από τον Προφήτη δεν ξεχώρισε καμία.
Η συνέχεια του πρωταθλήματος προβλέπεται πολύ δύσκολη και τα κορίτσια έχουν ακόμα να δώσουν πολλές σκληρές μάχες, εν μέσω ενός κυκεώνα αγωνιστικών προβλημάτων. Από τα δεκαοκτώ ματς που έχουμε δώσει μέχρι τώρα, έχουμε παίξει πλήρεις μόνο στα δύο, τα οποία θα παραμείνουν και τα μοναδικά: Πέραν της γνωστής απουσίας της Γιαννοπούλου, μέχρι τέλος της σεζόν θα πορευτούμε και χωρίς την Αρχοντάκη, της οποίας τουλάχιστον η αιτία της απουσίας είναι ευχάριστη. Τα κορίτσια μας όμως θα συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει φέτος και είμαστε σίγουροι πως όσες έχουν μείνει θα δώσουν το κάτι παραπάνω.
Αφήσαμε για το τέλος τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα. Αρφαρά και Ζαχαρόπουλος ήταν με μία λέξη απαράδεκτοι. Αποκορύφωμα ήταν η φάση 50" πριν το τέλος, όταν δεν έδωσαν το ολοκάθαρο φάουλ της Πιτσάκη (θα ήταν το πέμπτο), πάνω στην προσπάθεια της Λαζάρου, με το σκορ στο 48-48. Συμφωνούμε ότι εμείς δεν βλεπόμασταν, αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να σφυρίζει (ή να μην σφυρίζει) ότι του κατέβει. Αυτά χωρίς να ψάχνουμε για άλλοθι και φυσικά χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την επιτυχία του Πήγασου, του οποίου η νίκη ήταν άξια.
Την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα διακόπτεται (λόγω τριημέρου Καθαρής Δευτέρας) και στη συνέχεια ο Προφήτης υποδέχεται στα Καμίνια τον πρωτοπόρο ΑΟΝΑ, σε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-48 (8-14. 19-26, 40-41, 52-48)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρφαρά, Ζαχαρόπουλος
ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡ. (Α. Φουντής): Καρακούση 2, Πύρρου, Κούκη 15(4), Βουδούρη, Λούκου 3, Πιτσάκη 19(3), Ραφελέτου 5, Δαρζέντα 8, Αδάμ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 9(1), Σπύρη 2, Λαζάρου 11, Ζεβαχιργιάν. Κουτσοδήμου 5(1), Νιάρχου, Γουλουμή 6, Πούλη 4, Ιωαννίδου 4, Τσελεπίδου 7.