Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 68-78 παρ. (63-63)

Πολύ μεγάλη νίκη για τον Προφήτη χθες βράδυ στη Βάρη, μετά από ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση.
O Προφήτης πήγε στον αγώνα με μόλις οκτώ παίκτες στην αποστολή, που όμως τα έδωσαν όλα και έφυγαν με το σπουδαίο διπλό. Μετά το ενθουσιώδες ξεκίνημα των γηπεδούχων (7-0) η ομάδα μας κατάφερε σιγά-σιγά να πετύχει το προαπαιτούμενο για να μείνει μέσα στο ματς: Να χαμηλώσει όσο γίνεται τον ρυθμό και το σκορ. Βρίσκοντας ταυτόχρονα και κάποια μακρινά σουτ, καταφέραμε να κλείσουμε το ημίχρονο στο +5 (30-35) και να φτάσουμε αμέσως μετά μέχρι και το +10 (30-40). Η Βάρη, που σχεδόν σε όλο το ματς πίεζε στα 4/4, αντέδρασε γρήγορα, κλέβοντας μπάλες, αλλά και βρίσκοντας μακρινά σουτ. Ο Προφήτης κρατούσε το προβάδισμα με νύχια και με δόντια, στο 30' κέρδιζε με 42-48, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο χάλασε την άμυνά του (είχε αρχίσει να παίζει ρόλο και η κούραση) και η Βάρη 13" πριν το τέλος κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Φουντούλη και να στείλει το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο αποδείχτηκε πως ο Προφήτης είχε κι άλλα αποθέματα. Η άμυνα επέστρεψε στα ψηλά στάνταρντ (μόλις πέντε πόντοι παθητικό) και όχι μόνο ήρθε η νίκη, αλλά λίγο έλειψε να καλυφθεί και η διαφορά του πρώτου αγώνα (53-65), αλλά το τελευταίο τρίποντο δεν μπήκε.
Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, που έστειλε τον Προφήτη στην τέταρτη θέση της κατάταξης, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και ενώ οι μεγάλες μάχες έχουν και συνέχεια, καθώς μετά τη διακοπή της Καθαράς Δευτέρας παίζουμε με τον Φοίνικα.
Άλλη μια πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον Μακρινό, που πέτυχε 33 πόντους, τους 11 στην παράταση και μεταξύ αυτών ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για το 64-69. Σκορ έδωσαν επίσης και οι Τζανής, Γεροδήμος, ενώ στην άμυνα και οι οκτώ ήταν εξαιρετικοί, με πρώτο τον Μυλωνόπουλο. Από την Βάρη καλύτεροι οι Φουντούλης και Ανεμοδουράς. Πολύ καλή η διαιτησία των Καρακωνσταντόπουλου και Χρόνη. Με την Βάρη δίνουμε πάντα πολύ ωραία παιχνίδια, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε στο πολύ καλό αυτό σωματείο να πετύχει τους στόχους του σε όλα τα επίπεδα και καλή δύναμη στους ανθρώπους της, και ειδικά στον φίλο Βασίλη Φειδά, για να συνεχίσουν την σπουδαία δουλειά που κάνουν.
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 68-78 (17-16, 30-35, 42-48, 63-63)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακωνσταντόπουλος, Χρόνης
ΒΑΡΗ (Σ. Βρεττός): Γάριος, Ανεμοδουράς 13(1), Παπακωνσταντίνου 3(1), Αγαλιώτης 15(1), Κατσάνος 4, Κατσιούλης 5(1), Φουντούλης 20, Ιορδανίδης 3(1), Δήμου 5, Μαστροδήμος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μυλωνόπουλος 4(1), Γεροδήμος 16(1), Τζανής 23(5), Μακρινός 33(1), Φίλης, Λέσι, Σταθόπουλος, Στρατούλης 2.