Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-46

Σε τρίτο ματς θα λύσουν τις διαφορές τους Προφήτης και Φάρος και την Κυριακή στα Καμίνια θα κριθεί ποιος θα βρεθεί στον τελικό. Η ομάδα του Κερατσινίου ήταν καλύτερη σήμερα, νίκησε 60-46 και θα επιστρέψει στην έδρα μας για να διεκδικήσει την πρόκριση.
Ο Προφήτης μέχρι ενός σημείου φαινόταν ικανός να πάρει τη νίκη-πρόκριση, καθώς στο 27' κέρδιζε 36-42 και έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Όμως από εκείνη τη στιγμή και ως το τέλος έπαθε ένα απίστευτο μπλακ-άουτ, και στο διάστημα 27'-40' το επιμέρους σκορ ήταν θριαμβευτικό για τον Φάρο και αποκαρδιωτικό για την ομάδα μας: 24-4... Πριν συμβούν όλα αυτά, ο Προφήτης είχε χρειαστεί να πετύχει ανατροπή, καθώς η αρχή του αγώνα ήταν όπως αποδείχτηκε copy-paste με το φινάλε του: Στο έβδομο λεπτό ο Φάρος κέρδιζε 16-4, με τις δύο πλέι-μέικερ Σαλιάι και Αράμπαλη να δίνουν τον ρυθμό και τις υπόλοιπες να ακολουθούν. Ο Προφήτης βρήκε στηρίγματα στο πρόσωπο της Ρουμπελάκη, άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει στο πνεύμα του αγώνα και στο 18' η αναμέτρηση ήταν ήδη στον πόντο (24-23). Το ημίχρονο έκλεισε 29-23, όμως ο Προφήτης μπήκε ακόμα πιο δυνατά μετά την ανάπαυλα και με ένα ξέσπασμα πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο 25' (36-37) και λίγο μετά έφτασε να προηγείται με +6 (36-42). Εκεί όμως έπεσε ο γενικός, ειδικά στην επίθεσή μας. Ο Φάρος μας πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, καθώς έχτισε την επικράτησή του εκεί που βασιστήκαμε κι εμείς την Κυριακή, δηλαδή την άμυνα. Ο Λειβάδης έπαιξε έξυπνα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις επέλεξε να αφήσει τα μακρινά σουτ, κλείνοντας παράλληλα τους διαδρόμους. Ο Προφήτης μπλόκαρε, έκανε κακές επιλογές και μοιραία σκόραρε μόλις τέσσερις πόντους σε δεκατρία αγωνιστικά λεπτά. Στην άλλη άκρη του γηπέδου, το έναυσμα της αντεπίθεσης του Φάρου έδωσε ένα τρίποντο της Αθανασίου (που ήταν πολύ καλή παίρνοντας προσωπική ρεβάνς για τον αγώνα των Καμινίων) και στη συνέχεια ανέλαβε δράση η εκπληκτική Σαλιάι, που έδωσε στην ομάδα της σκορ, άνοιξε το παιχνίδι, και γενικότερα έπαιξε τον πρωτεύοντα ρόλο στην νίκη της ομάδας της. Την επικράτηση των γηπεδούχων σφράγισε η Τσέρου, με ένα μεγάλο σουτ στην εκπνοή της επίθεσης, δύο λεπτά πριν το τέλος, που έκανε το 53-46, με τον απογοητευμένο Προφήτη να παρατάει το ματς στο υπόλοιπο και τη διαφορά να ξεφεύγει...
Κορυφαία του γηπέδου σήμερα ήταν η Ειρήνη Σαλιάι, που έκανε μεγάλο ματς και οδήγησε την ομάδα της στην ανατροπή, ακολουθούμενη σε απόδοση από τις δύο έμπειρες, Αθανασίου και Τσέρου. Για τον Προφήτη Ρουμπελάκη, Χατζηνικολάου, Ευμορφοπούλου, Δροσωτάκη (με αυτή τη χρονική σειρά) έκαναν κάποια ξεσπάσματα, καμία όμως από τις δώδεκα του Ρουμπελάκη δεν είχε σταθερά καλή παρουσία για μεγάλο διάστημα. Σωστή η διαιτησία από τους Αποστολίδη και Πλιάκα.
Στον τελικό του πρωταθλήματος βρίσκεται ήδη ο Φοίνικας, που πέρασε με "sweep" την Ελευθερία και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του. Η δική μας σειρά γυρίζει τώρα στα Καμίνια, με τον Προφήτη να θέλει να εκμεταλλευτεί την ασφάλεια που του παρέχει το "σπίτι" του, όπου φέτος είναι αήττητος. Είναι σίγουρο πως τα κορίτσια μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν την πρόκριση, έχοντας δείξει πως και καλή ομάδα είναι, και έχουν τον τρόπο να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, η αναμέτρηση προβλέπεται συγκλονιστική, και από εδώ καλούμε όλους τους Προφητηλιώτες να έρθουν στο γήπεδο για να ενισχύσουν την ομάδα. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή το απόγευμα, στις 19:00.
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-46 (18-9, 29-23, 45-42, 60-46)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αποστολίδης, Πλιάκας
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Γ. Λειβάδης): Αράμπαλη 8, Μεγαλέμου 4, Σαλιάι 20(3), Αθανασίου 9(3), Νεαρχάκου, Τσέρου 13, Κούκη, Μπεράτη, Κρητικοπούλου, Κουταλιάνου 6, Ποζιάδη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 2, Δροσωτάκη 5, Βροχίδου Σ. 2, Ευμορφοπούλου 13, Σπύρη, Ρουμπελάκη 12(2), Λαουλάκου, Χατζηνικολάου 7, Γουλουμή, Αμανατίδη, Παπαδοπούλου, Ανυφαντάκη 5(1).