Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 47-33

 Φινάλε στην κανονική περίοδο και ο Προφήτης κέρδισε την Ελευθερία 47-33 στα Καμίνια, σε ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι των τελευταίων χρόνων. Η νίκη ναι μεν δεν είχε κάποια βαθμολογική σημασία, καθώς όλα είχαν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη αγωνιστική, βοηθάει όμως την ψυχολογία της ομάδας εν όψει των πλέι-οφ, ειδικά μετά το κακό βράδυ στο Κερατσίνι πριν μια βδομάδα.
Ο Προφήτης σήμερα είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος είδαμε μια ομάδα άστοχη, νευρική και ασύνδετη, που επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να κάνουν το παιχνίδι τους και να προηγηθούν μάλιστα με 18-23. Όλα αυτά άλλαξαν στην επανάληψη, με τα κορίτσια μας να παίρνουν ενέργεια από την άμυνά τους και τελικά να φτάνουν στη νίκη πιο εύκολα απ' ότι προμήνυε η μέχρι τότε εξέλιξη. Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε μόλις δέκα πόντους, τη στιγμή που στην άλλη πλευρά του γηπέδου φτιάξαμε τα ποσοστά μας. Έτσι, με επιμέρους 17-4 στην τρίτη περίοδο προηγηθήκαμε 35-27, για να αυξηθεί κι άλλο η διαφορά προς το τέλος. Ούτως ή άλλως η Ελευθερία έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ σημαντικές απουσίες (Κακλέα και Ξεπαπαδέα), οπότε φυσιολογικά κάποια στιγμή ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς κορυφαία για τον Προφήτη ήταν η Ανυφαντάκη και την ακολούθησε σε απόδοση η Ευμορφοπούλου. Για το Μοσχάτο πάλεψε περισσότερο η Τζέμη, ενώ οι δύο περιφερειακές, Κωνσταντίνου και Μούλτση, δεν έκαναν καλό ματς όπως συνηθίζουν στα μεταξύ μας. Πολύ καλή η διαιτησία των Αθανασόπουλου και Τηγάνη.
Ώρα πλέι-οφ λοιπόν. Προφήτης και Φάρος τίθενται αντιμέτωποι σε ένα πολύ δυνατό ζευγάρι, με έπαθλο μια θέση στον τελικό. Ο πρώτος αγώνας είναι την Κυριακή του Θωμά στα Καμίνια και ο δεύτερος τρεις μετά στην Ιχθυόσκαλα. Αν χρειαστεί και τρίτος, θα γίνει πάλι Κυριακή στο γήπεδό μας. Το άλλο ζευγάρι είναι Φοίνικας-Ελευθερία.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 47-33 (13-12, 18-23, 35-27, 47-33)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αθανασόπουλος, Τηγάνης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη, Δροσωτάκη 4, Βροχίδου Σ. 1, Ευμορφοπούλου 14, Χατζηνικολάου 5, Ρουμπελάκη 5, Λαουλάκου 2, Καρανάσιου, Γουλουμή, Αμανατίδη 1, Παπαδοπούλου, Ανυφαντάκη Ε. 15(2).
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Σ. Τσαραπατσάνης): Κωνσταντίνου 7, Πασχοπούλου 2, Σιδηροπούλου 2, Μανουρά 4, Τζέμη 10, Μούλτση 2, Καλάγια 4, Δημέλη 2, Μάνου.