Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ:ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡ. 68-46

Όσοι έχουν κατανοήσει τον αλλοπρόσαλλο προφητηλιώτικο ψυχισμό, πιθανόν να περίμεναν πως μετά το τραγικό τελευταίο διάστημα, η ομάδα μπάσκετ θα ενεργοποιούσε τα αντανακλαστικά στο σημερινό ματς με τον πρωτοπόρο και πανίσχυρο Ερμή. Κανείς όμως δε θα μπορούσε να φανταστεί πως οι παίκτες μας θα έδιναν μια μοναδική παράσταση, κάνοντας όσους ήταν στο γήπεδο να τρίβουν τα μάτια τους, αναρωτώμενοι ποια ομάδα είναι πρώτη και ποια δέκατη.
Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι προφητηλιώτες έστησαν το δικό τους πάρτυ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φωστέρης και ο αναγεννημένος Κουκουβάκης  ανέβαζαν συνεχώς τα ντεσιμπέλ, οι υπόλοιποι δεν ήθελαν και πολύ για να ακολουθήσουν και ο Προφήτης για σαράντα λεπτά χόρευε ασταμάτητα σε ρυθμούς ροκ εντ ρολ. Στο 13' το σκορ ήταν ήδη 24-7, για να μειώσει ο Ερμής τέσσερα λεπτά μετά σε 24-17, στο μοναδικό διάστημα σε όλο το ματς που φάνηκε απειλητικός. Μετά το μικρό αυτό διάλλειμα, ο Προφήτης ξαναπήρε τον έλεγχο, και δεν τον έχασε ξανά, φροντίζοντας να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά, που μόνο για μια στιγμή (36-27 στο 23') έπεσε κάτω από τους δέκα, ενώ στο 32' "εικοσάρισε" για πρώτη φορά (52-32). Ο Ερμής, που είναι δίκαια πρώτος και φυσικά δεν έγινε κακή ομάδα από μια άσχημη βραδιά του, δεν μπορούσε να αντιδράσει, έχοντας εκτός τον τραυματία Βλαχάκη, και τους Ζούκα και Δαλμυρά να παλεύουν ουσιαστικά μόνοι τους απέναντι σε ένα σύνολο από το οποίο κανείς δεν υστέρησε. Ο Προφήτης ευχαρίστησε τους φίλους του που ήρθαν στο γήπεδο, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, με πολλούς αιφνιδιασμούς, υπέροχες φάσεις, και διασκέδασε έτσι σε μεγάλο βαθμό τις εντυπώσεις της "κοιλιάς" που είχε κάνει εδώ και λίγο καιρό. Άφησε όμως ένα μεγάλο "γαμώτο"  για τη μέχρι τώρα πορεία του, δείχνοντας καθαρά πόσο πολύ η ίδια η ομάδα είχε αδικήσει τον εαυτό της με τα όσα είχαμε δει στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής σεζόν. Χωρίς λάθη η διαιτησία από τους Ζακεστίδη και Κραψίτη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡ. 68-46 (18-5, 32-21, 46-32, 68-46)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζακεστίδης, Κραψίτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 8, Φωστέρης 20(4), Ευσταθίου 4, Πιστιόλης, Κεραμειδάς, Καψοκόλης, Κουκουβάκης 21, Μόμτσος 9(1), Μουστάκας, Κάτσικας 6, Ντάσκας, Σωτηρίου.
ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡ. (Δ. Αποσκίτης): Τσανάκας, Βήχος, Ζευγώλης, Κασσάνος 2, Ζούκας 16, Μοναχός, Δαλμυράς 21(1), Καρανδρέας 4, Γεωργιάδης 3.
Ξεχωριστή παρουσία σήμερα στο γήπεδο, μια παλιά δόξα του Προφήτη, ο Γιάννης Λαζαράκος, που μάλιστα μετά από δική του επιθυμία κάθησε μαζί μας στον πάγκο της ομάδας. Ο Γιάννης αποδείχθηκε και μέγας γουρλής και μακάρι να έρθει και στα επόμενα!