Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-2

Ό,τι έχουμε να θυμόμαστε από τον σημερινό αγώνα στο Ρέντη είναι εκείνο το "τρελό" τέταρτο στις αρχές του β' ημιχρόνου, όταν και μπήκαν και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης. Τέσσερα γκολ, λοιπόν, σήμερα, αλλά στο πηλίκο -2 για τον Προφήτη, που άφησε δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς. Τουλάχιστον προστατεύθηκε η δεύτερη θέση, για την οποία ερίζει και ο ΑΟ Κορυδαλλός, καθώς οι δύο ομάδες διήγαγαν βίους παράλληλους, με εκτός έδρας ισοπαλίες, προς τέρψιν τον υπόλοιπων που ακολουθούν πιο πίσω (Αστέρας Νικ., Σαλαμινομάχοι) και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για μια θέση στη δυάδα.
Ο Προφήτης για μια ακόμη φορά δεν έπιασε τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Είδαμε ξανά το γνώριμο σκηνικό, αυτό της ανούσιας υπεροχής, και μοναδικός τρόπος να απειλήσουμε ήταν τα μακρινά σουτ, ενώ ο Μιθριδάτης προσπαθούσε κυρίως να γίνει επικίνδυνος με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς μας. Τίποτα το ιδιαίτερο πάντως και έτσι πηγαίναμε μέχρι το 55', που ο Λ. Κουιμτσίδης έβαλε φωτιά στο ματς, με ένα σουτ από 30 μέτρα και τη μπάλα να σκάει μπροστά από τον Σπαχίου που δε μπόρεσε να αντιδράσει. Και πριν καλά-καλά συνέλθουμε, ο Σαμλίδης ζευγάρωσε τα ποντιακά γκολ, με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Το 2-0 λειτούργησε μάλλον σαν ηλεκτροσόκ για του παίκτες μας, που αμέσως μείωσαν, πετυχαίνοντας ένα "καμινιώτικο" γκολ, που έφτιαξε ο Διαμάντης και ολοκλήρωσε ο Σπυρόπουλος με όμορφο πλασέ στη γωνία, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το 2-2, με εξ επαφής κεφαλιά του Γιαλελή. Ο Προφήτης, έχοντας πια και την ψυχολογία υπέρ του, κυνήγησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και το τρίτο γκολ, που όμως δεν ήρθε ποτέ, καθώς οι Πόντιοι αναδιοργάνωσαν την άμυνα τους και κράτησαν το βαθμό, που για εκείνους συνιστά επιτυχία στη μάχη της παραμονής.
Άριστη η διαιτησία του Τσαμούρη, σωστοί γενικά και οι βοηθοί, αν και μια φάση προς το τέλος που μας κόπηκε από τον Κεφαλιάκο με οφ-σάιντ, μάλλον δεν ήταν.
ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαμούρης (Δριτσάκης, Κεφαλιάκος)
ΣΚΟΡΕΡ: 55' Λ. Κουιμτσίδης, 61' Σαμλίδης - 63' Σπυρόπουλος, 70' Γιαλελής
ΑΠΟΒΟΛΗ: 90' Κ. Κουιμτσίδης (δευτ.κιτρ.)
ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ (Γ. Κυπριτίδης): Χαλυβόπουλος, Γκουντιμένκο, Κ. Κουιμτσίδης, Λ. Κουιμτσίδης, Κοσμίδης, Σαμλίδης (74' Παντελίδης), Παρασκευόπουλος (26' Μαυρομάτης), Λαμπριανίδης, Σιδηρόπουλος, Ανδρεάδης, Παπουλίδης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Βισβάρδης, Διαμάντης, Βρουλιδάκης, Βισβίκης, Λαζάκης, Μουζακίτης (66' Χούσι), Αναστασόπουλος (58' Τσάδαρης), Βοστάνης, Σπυρόπουλος, Σταματέλος (62' Γιαλελής).