Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΑΓ.ΔΗΜ. 36-39

Το πάλεψαν οι γυναίκες μας, όμως η επιθετική παραγωγικότητα παραμένει άλυτος γρίφος, και έτσι ήρθε η ήττα από τη Δάφνη, που με το πέρασμα της από τα Καμίνια παραμένει σε τροχιά τετράδας.
Το πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν για την ομάδα μας τα μοιραία, καθώς σε αυτά σκοράραμε από μόλις τέσσερις πόντους. Ειδικά το διάστημα 24'-30' ήταν και αυτό που όπως αποδείχτηκε έκρινε το ματς: Ο Προφήτης έχοντας βρει καλό ρυθμό έφτασε να προηγείται με 23-17, γυρίζοντας από το -9 (4-13), όμως η Δάφνη έκανε ένα μεγάλο σερί 0-12 μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε μάλιστα με επώδυνο τρόπο, ένα μακρινό τρίποντο της Βροχίδου (κορυφαία του αγώνα) που μας έφερε στο -6, με 23-29. Στην τελευταία περίοδο ο Προφήτης προσπάθησε να το γυρίσει, έφτασε ως το 32-35 δύο λεπτά πριν το τέλος, όμως εκεί η Καλοπήτα πέτυχε ένα κρίσιμο μακρινό σουτ με τη λήξη της επίθεσης που πήγε το ματς στους πέντε. Και πάλι μας δόθηκαν ευκαιρίες, όμως όλες πήγαν χαμένες και στην τελευταία κατοχή μας (με έξι δεύτερα στο ρολόι), δεν καταφέραμε καν να κάνουμε ένα τρίποντο που ίσως να μας έστελνε στην παράταση.
Ο Προφήτης ήταν και πάλι καλός στην άμυνα, περιόρισε την Καλοπήτα, όμως για μια ακόμη φορά τα βρήκε σκούρα στην επίθεση. Ίσως το παιχνίδι να χάθηκε και από τις βολές, που και πάλι μας εξέθεσαν. Φέτος υπάρχει μια απερίγραπτη κατάσταση σε άνδρες και γυναίκες με το ζήτημα των ελευθέρων βολών. Δεν ξέρουμε αν είναι κατάρα ή κάτι άλλο, τα ποσοστά όμως είναι τραγικά. Την Πέμπτη οι άνδρες είχαν 9/24 (38%) και σήμερα οι γυναίκες ήταν ακόμη χειρότερες με 10/27 (37%). Από περιέργεια κρατήσαμε το πρωί το ποσοστό των μίνι (δέκα-έντεκα χρονών) στο δικό τους αγώνα. Είχαν 11/25 (44%) δηλαδή καλύτερα κι από τους δύο. Τρομερά πράγματα και δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τέτοια ποσοστά είναι ανεπίτρεπτα.
Η διαιτησία έπαιξε κι αυτή το δικό της ρόλο. Λίγα λάθη ο Λάτσης, πολλά ο Καραμανώλης, όμως λανθασμένη η προσέγγισή τους στον αγώνα, καθώς ήταν υπέρμετρα ανεκτικοί στο (πολύ) σκληρό παιχνίδι. Αυτό ως ένα σημείο ευνόησε τη Δάφνη, καθώς ειδικά απέναντι στην Καλοπήτα οι διαιτητές ήταν υπερπροστατευτικοί, όμως οι Μπραχαμιώτες το πλήρωσαν με τον τραυματισμό της Μικεδάκη προς το τέλος του αγώνα, όταν και το ξύλο (χωρίς εισαγωγικά) και στις δύο ρακέτες είχε φουντώσει για τα καλά.
Με τέσσερις αγώνες να μένουν στη β' φάση, η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει και πέντε ομάδες γυρίζουν γύρω από τέσσερις μουσικές καρέκλες, που καθεμιά έχει πάνω της ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ο Προφήτης θα παίξει μεγάλο ρόλο, ως ρυθμιστής πια, με τον Φοίνικα που έρχεται στα Καμίνια την ερχόμενη Κυριακή να παίζει τη ζωή του, έχοντας μείνει χωρίς νίκη εδώ και ένα μήνα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΑΓ.ΔΗΜ. 36-39 (4-8, 19-16, 23-29, 36-39)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτσης, Καραμανώλης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 2, Δροσωτάκη 5, Καψοκόλη 5, Τηλεμάχου 12, Σπύρη 4, Ζαχαρία, Μουσούλη 6(2), Μαυρίδου 2, Γουλουμή.
ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. (Α. Μπουμπούς): Τσιμτσιλή 5(1), Βροχίδου 15(3), Καλοπήτα 8, Μικεδάκη 6(2), Γιαννόγλου 4, Γιαννακοπούλου, Κιουρτζίδου 1, Ρουντάι.