Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΑΘΛΟΙ 1-0

Το πρώτο φετινό τρίποντο κατέκτησε η ομάδα ποδοσφαίρου μετά τη νίκη με 1-0 επί των Φιλάθλων σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Χαραυγής. Η σημασία του παιχνιδιού ήταν μεγάλη, αφού πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν χωρίς βαθμό στην ουρά της κατάταξης. Οι παραδοσιακές ριγέ φανέλες, που φορέσαμε για πρώτη φορά φέτος, φαίνεται πως μας έφεραν γούρι και οι παίκτες μας γνωρίζοντας πως η νίκη ήταν εκ των ουκ άνευ, μπήκαν δυνατά στο γήπεδο. Καλά στημένοι, πήραν από την αρχή την υπεροχή, που όμως, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, δε μεταφράστηκε σε φάσεις, αν εξαιρεθεί ένα τετ-α-τετ του Μάκου. Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση εντάθηκε, και το γκολ ήρθε στο 64’, όταν ο Ζαφειρίου με υπέροχη πάσα έβγαλε τον Βενιό φάτσα με τον Σπατιώτη, και ο "Ματ" με δυνατό σουτ εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες του αγώνα με την Κύπρο. Λίγο αργότερα είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το παιχνίδι, όμως το σουτ του Μητσάκου αρχικά βρήκε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού, και στην επαναφορά ο Μπόσμος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Πάντως μέχρι το τέλος του αγώνα δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, αφού οι Φίλαθλοι ήταν φανερό πως αδυνατούσαν να επισκεφθούν με αξιώσεις την εστία του ούτως ή άλλως πολύ σταθερού Λαρεντζάκη. Το μόνο αρνητικό από τον σημερινό αγώνα ήταν η αποβολή του Γκούρα με απ’ ευθείας κόκκινη στο 90’, για επικίνδυνο παίξιμο, όπως συνέβη και πριν δύο εβδομάδες με τον Πανιώνιο. Όλοι έπαιξαν πολύ καλά σήμερα, ιδιαίτερη μνεία όμως αξίζει στον Βασίλη Σανδραβέλη, που αν και ήρθε φέτος στην ομάδα, παίζει με πάθος σα να βρίσκεται χρόνια σε αυτήν, και μαζί με τον "παλιό" Γιάννη Καλλινικίδη, συνθέτουν ένα πολύ αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Το κέρδος από τη σημερινή νίκη δεν είναι μόνο βαθμολογικό, αλλά κυρίως ψυχολογικό, αφού άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας ανέμεναν ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε οι ποδοσφαιριστές να λυθούν, και να πάνε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΑΘΛΟΙ 1-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ισάνογλου,(Αλαγκιοζίδης, Ευδαίμων Κ.)
ΣΚΟΡΕΡ: 64’ Βενιός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Περπερίδης): Λαρεντζάκης, Γκούρας, Σελίμης, Σανδραβέλης, Καλλινικίδης, Λαζάκης, Βενιός (81’ Σιλιβίστρας), Σπυρόπουλος, Λάππας (67’ Μητσάκος), Ζαφειρίου, Μάκος (46’ Μπόσμος).
ΦΙΛΑΘΛΟΙ (Χ. Καλτσάς): Σπατιώτης, Κελίτσι, Λαμπρόπουλος (60' Πολυκανδριώητης, Νούσης, Βιτάλης, Μαστοράκης, Γεωργακόπουλος (76' Πόπα), Αποστολάκης, Κωνσταντίνου, Τσέλα, Κατριτσιώτης (71' Μπασιάς).