Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1

Έχουμε σαν αρχή μας να μην ασχολούμαστε ποτέ με τη διαιτησία ενός αγώνα. Αυτό κάναμε ως τώρα, όμως τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο του Κορυδαλλού έκαναν το ποτήρι της υπομονής να ξεχειλίσει. Μία ανεκδιήγητη διαιτησία στέρησε από την ομάδα μας τη δυνατότητα να κερδίσει τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Η απόφαση του Θεολογίτη, μετά από υπόδειξη του επόπτη Παναγιωτόπουλου, να καταλογίσει πέναλτι στο 90', σε υποτιθέμενο χέρι του Σπυρόπουλου, αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας τραγικής διαιτησίας. Η Κύπρος προηγήθηκε στο 16' με τον Μίαρη, αλλά από εκεί και πέρα ανεβάσαμε την απόδοση μας και ο Ζαφειρίου ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ στο 23'. Παρ' ότι στο 43' όλο το γήπεδο άκουσε τον Φωτάκη να βρίζει τον Σπυρόπουλο, με τον Θεολογίτη να κάνει τον αδιάφορο, στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν πολύ καλή, έφτιαξε πολλές κραυγαλέες ευκαιρίες, αλλά τις σπατάλησε όλες. Και φτάσαμε στο 90', όταν σε μια μακρινή μπαλιά, ο Σπυρόπουλος κάλυψε τη μπάλα μπροστά από τον Παπαδημητρίου με τους Παναγιωτόπουλο-Θεολογίτη να ανακαλύπτουν χέρι! Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε οι ποδοσφαιριστές της Κύπρου κατάλαβαν τι είχε σφυρίξει ο ρέφερι και επέστρεφαν στην άμυνά τους! Το πέναλτι-φάντασμα μετέτρεψε σε γκολ ο Παπαδημητρίου και η Κύπρος πήρε μια ανέλπιστη νίκη...
Ο διαιτητής Θεολογίτης απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει τους αποτυχημένους ποδοσφαιριστές να γίνονται κακοί διαιτητές. Βαρύς, μακριά από τις φάσεις, ανεπαρκής στον πειθαρχικό έλεγχο... Δυστυχώς όμως το πρόβλημα δεν είναι ο Θεολογίτης ή ο κάθε Θεολογίτης... Έπρεπε να πάρουμε τα μηνύματα από πέρσι, όταν ομάδα του ομίλου μας που κινδύνευε, έκανε τις τελευταίες αγωνιστικές πορεία πρωταθλητισμού με έναν συγκεκριμένο διαιτητή να έχει πάρει εργολαβία τους αγώνες της. Και μπορεί να αδικήθηκαμε και άλλες φορές φέτος, αλλά είμαστε ακόμη ρομαντικοί και πιστεύαμε στο ανθρώπινο λάθος. Όμως είναι πλέον φανερό πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και δεν εννοούμε την ΕΠΣ Πειραιά, αλλά άλλα κέντρα αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα τους διαιτητές... Είναι όμως κρίμα να βάλλεται κατ' αυτόν τον τρόπο μια ομάδα, που προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, έχοντας ως μοναδικό όπλο την αξιοπρέπεια...
Αντί για επίλογο, σας μεταφέρουμε αυτούσιες τις παρατηρήσεις, όπως τις έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα. Μάλλον εμείς είμαστε οι παράλογοι, αφού έχουμε απαίτηση να έχουν σωστή συμπεριφορά άνθρωποι που πρώτα απ' όλα είναι αγράμματοι. Θαυμάστε ορθογραφία: ΤΟ ΕΞΟΔΟΛΟΓΕΙΟ ΕΞΟΦΛΗΘΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΠΕΔΟΥΧΟ ΟΜΑΔΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΗ.
Θα πέσει φωτιά να μας κάψει...
ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεολογίτης (Γεωργίου, Παναγιωτόπουλος)
ΣΚΟΡΕΡ: 16' Μίαρης, 90'(πεν.) Παπαδημητρίου - 23' Ζαφειρίου
ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡ. (Ε. Βασιλειάδης): Φωτάκης, Βότσης (80' Καράμπελας), Χατζηγεωργίου, Μαμάης, Σέκα, Κουκουβίνος, Δώρης, Μαυράκης (66' Σεβαστόπουλος), Παπαδημητρίου, Μίαρης (75' Μαντζιράκης), Κρέστας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Περπερίδης): Λαρεντζάκης, Μπόσμος (80' Μανσούρ), Μαγιάτης, Σανδραβέλης, Καλλινικίδης, Σπυρόπουλος, Βενιός, Μητσάκος (68' Σιλιβίστρας), Λάππας, Ζαφειρίου, Σελίμης (46' Λαζάκης).