Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 80-61


Άνοιξε την αυλαία της και η μπασκετική χρονιά, με τον Προφήτη να υποδέχεται στα Καμίνια τον Τελαμώνα για το κύπελλο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 80-61, με την ομάδα μας να παίρνει έτσι την πρόκριση για τη δεύτερη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τους Κυρίαρχους.
Η έκταση της διαφοράς δεν αντανακλά την εικόνα του αγώνα, που ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η χρονιά ξεκίνησε με τεστ ψυχραιμίας (0-8 στο 5' με τους δικούς μας να χάνουν ακόμα και τα από κάτω μόνοι τους), όμως σταδιακά βρήκαμε στοιχειώδη ρυθμό, για να κλείσουμε το ημίχρονο μπροστά 31-27. Η τρίτη περίοδος ήταν ως συνήθως προβληματική, με τον Τελαμώνα να φτάνει να προηγηθεί με 36-42 και να δείχνει ικανός να πάρει το ματς. Οι Σαλαμίνιοι όμως σταδιακά έμειναν από δυνάμεις, μην έχοντας πολλές λύσεις (μόλις πέντε έμπειροι σήμερα στην αποστολή), κι έτσι το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μονόλογο του Προφήτη που άνοιξε τη διαφορά και πήρε την πρόκριση.
Ο Αλέξανδρος Κίκης αποκτήθηκε με σκοπό να δώσει λύσεις στο κομμάτι του μακρινού σουτ, που δεν είναι δα και το δυνατό μας σημείο τα τελευταία χρόνια. Μας συστήθηκε δείχνοντας πως μπορεί να τα καταφέρει, τελειώνοντας με 20 πόντους εκ των οποίων οι 18 με τρίποντα. Θαυμάσια εμφάνιση και από τον Πατέρα, που έγραψε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ. Με καλές στιγμές ο Μπόθος, όπως και ο έτερος νεοαποκτηθείς Τσουκάτος, ενώ την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Προφήτη έκανε και ένας ακόμα Αλέξανδρος, ο Κυπριτίδης, που έδειξε ότι μπορεί επίσης να προσφέρει ποιοτικά λεπτά. Σε ότι αφορά τον Τελαμώνα, πρώτος σκόρερ ο Κουμπούλης και αειθαλής ο Γιώργος Φιλίππου, με τον κόουτς Πούτο να δίνει πολύ χρόνο στους πιτσιρικάδες του, εκ των οποίων ο Μπαριάμης κέρδισε το χειροκρότημα με ένα πολύ ωραίο τρίποντο που πέτυχε. Ευχόμαστε ότι καλύτερο για την φετινή αγωνιστική χρονιά στους φίλους από τη Σαλαμίνα και δύναμη για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στο νησί, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί το σωματείο. Πολύ καλή η διαιτησία των Κονταξάκη και Αλιμπέρτη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 80-61 (16-16, 31-27, 46-46, 80-61)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κονταξάκης, Αλιμπέρτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 3(1), Μπόθος 14(1), Παπαστάμος 6, Κίκης 20(6), Γαζής 3, Κυπριτίδης 2, Χρυσάκης 1, Αντωνίου , Τσουκάτος 13, Φωτόπουλος 3(1), Κωστάκης 2, Πατέρας 13.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Κ. Πούτος): Κουμπούλης 16, Μπαριάμης 3(1), Φιλίππου 15(1), Κούμενος 9(3), Ράπτης 9, Τζορτζοριάν 4, Χατζής, Γούναρης 3(1), Χαϊδούτης 2, Κωνσταντάρας.