Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (ΝΕΑΝ.) 49-64

Στο ίδιο έργο θεατής ο Προφήτης, που όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος αποκλείστηκε στο κύπελλο από τις νεάνιδες των Εσπερίδων μέσα στα Καμίνια. Με την ίδια μάλιστα διαφορά πόντων (58-73 τότε, 49-64 τώρα).
Από την αρχή οι φιλοξενούμενες έδειξαν τις διαθέσεις τους και πήραν την πρωτοπορία στο σκορ. Άπλωσαν την πίεσή τους σε όλο το γήπεδο, προσαρμόστηκαν με δύο και τρεις παίκτριες πάνω στην Κίτσιου και χάλασαν το παιχνίδι του Προφήτη, που δεν είχε καθαρό μυαλό και φαντασία στην επίθεσή του, στηριζόμενος περισσότερο σε προσωπικές ενέργειες. Στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου το σκορ είχε φτάσει στο 13-30 και οι Εσπερίδες κυριαρχούσαν στο παρκέ. Χάρη σε κάποια μακρινά σουτ ο Προφήτης έβγαλε μια αντίδραση (24-32) και αργότερα έφτασε μέχρι το 33-40. Στην πράξη όμως δεν ξαναμπήκε ποτέ στη διεκδίκηση: Οι Καλλιθεάτισσες συνέχιζαν να παίζουν στοχευμένα και με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου "εξαφανίστηκαν" με 35-55, ξεκαθαρίζοντας οριστικά τον νικητή.
Εξαιρετική αμυντική προσήλωση από όλα τα κορίτσια των Εσπερίδων, που επιθετικά είχαν εκπληκτική την Αράπογλου και διψήφιες τις Σεγκούρα, Λιανούδη, Βίγκα. Από τις δικές μας θετική η Τζινλή και πάλεψε, αλλά ήταν καλά κλεισμένη, η Κίτσιου. Δεν απέφυγαν τα λάθη οι Κονταράτος και Βαΐτσης, χωρίς πάντως να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα.
Συγχαρητήρια και ευχές για ότι καλύτερο στην ομάδα των Εσπερίδων, και ειδικά στον πολυαγαπημένο μας κόουτς Πάτροκλο Χλιαουτάκη, που έχει διαγράψει τη δική του μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στον πάγκο του Προφήτη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (ΝΕΑΝ.) 49-64 (11-17, 25-34, 35-49, 49-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κονταράτος, Βαΐτσης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Φέξης): Γραμματικού 5, Βασιλάκη, Κίτσιου 9, Θεοδώρου 8, Μαχλά 3, Μεσσάρη , Παπαμαρκάκη 2, Σερέτη, Γκίκα, Μαυράκη 3(1), Τζινλή 10(1), Πολιτοπούλου 9(2).
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (ΝΕΑΝ.) (Π. Χλιαουτάκης): Γεωργινή 4, Τζουνοπούλου, Αράπογλου 18(2), Χλιαουτάκη 5, Βίγκα 11, Διαγούπη, Σεγκούρα 10(1), Μουστάκα, Μάνου 1, Τσουρντού 3, Λιανούδη 12.