Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-57


Κυπελλικό ντέρμπι στα Καμίνια, με τον Προφήτη να παίρνει την πρόκριση επί των Κυριάρχων, μετά από μια αγωνιώδη αναμέτρηση που κρίθηκε στο φινάλε.
Παρότι ο θεσμός του κυπέλλου δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες καμιάς από τις δύο ομάδες, αμφότερες κυνήγησαν με πάθος τη νίκη και προσέφεραν μια ωραία μάχη στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό. Ωραία βέβαια μόνο ως προς την εξέλιξη, καθώς κατά τ' άλλα η αναμέτρηση δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, έκαναν βιαστικές επιθέσεις και πολλά λάθη. Οι Κυρίαρχοι πάντως ήταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν ακόμα και με έντεκα (28-17), με τον Προφήτη να στερείται καθαρού μυαλού, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο μετά την αποχώρηση του Χαραλαμπίδη (διάστρεμμα) στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τουλάχιστον μέχρι την ανάπαυλα το σκορ κάπως μαζεύτηκε (30-24) και στη συνέχεια οι Προφητηλιώτες εμφανίστηκαν ακόμα πιο βελτιωμένοι, ειδικά στην άμυνα. Με μόλις οκτώ πόντους παθητικό στην τρίτη περίοδο, ο Προφήτης πέρασε σε θέση οδηγού (38-42) και στο 35' βρέθηκε στο +7 (43-50). Οι Κυρίαρχοι όμως έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν 50-50 ένα λεπτό πριν το τέλος. Τη λύση για τον Προφήτη έδωσε με τρίποντο ο Κίκης, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν πολύ άστοχος αλλά τελικά έβαλε το πιο κρίσιμο για το 50-53. Μετά οι δικοί μας έβαλαν τις βολές που χρειάζονταν και πήγαν στο 53-57, με τον Ντόνη να κλείνει το σκορ (56-57) με δικό του τρίποντο ακριβώς στην εκπνοή.
Από την ομάδα μας δεν υπήρχε κάποιος που να ξεχώρισε, όμως Παπαστάμος, Κωστάκης και Μπόθος είχαν αρκετές δυνατές στιγμές. Ο Βαγγέλης Μπακάλης, μια επιστροφή-έκπληξη ακόμα και για εμάς, φόρεσε και πάλι χτες την φανέλα του Προφήτη, μετά από ενάμιση χρόνο. Το ξέρει κι ο ίδιος ότι κάτι χρωστάει στον εαυτό του, και γύρισε αποφασισμένος να βοηθήσει, κάνοντας μια πολύ ωραία αρχή στον χτεσινό αγώνα. Από τους Κυρίαρχους προσπάθησαν ο Ντόνη και ο Βήχος, πολλά respect όμως στον Στέλιο Φάββα, που αν και έχει πατήσει πια τα 38, παλεύει σε κάθε φάση με απίστευτη αυταπάρνηση. Μέτρια η διαιτησία των Μαυρέλη και Ερμίδη.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-57 (13-13, 30-24, 38-42, 56-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Ερμίδης
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Γ. Γεροδήμος): Σαρρής 1, Τσολαρίδης 6, Ντόνη 11(3), Σονίδης 10(1), Φάββας 8, Βήχος 8, Μαρκοζάνης 3(1), Μπούζας 5, Κατήρας 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 2, Μπόθος 13(1), Παπαστάμος 11(2), Κίκης 5(1), Μπακάλης 11(2), Κυπριτίδης 2, Χρυσάκης, Τσουκάτος, Φωτόπουλος 2, Κωστάκης 7, Πατέρας 4.