Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
Α.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-2


Ξεκίνημα σε άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά για τον Προφήτη μας, που συνεχίζει με υπερηφάνεια τη μακρά και αδιάλειπτη παρουσία του στα γήπεδα του Πειραιά, μπαίνοντας πια στα 70 χρόνια συνεχούς παρουσίας στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Π..
Για την πρώτη φάση του κυπέλλου αντίπαλος ήταν ο Α.Ο. Πειραιάς στο γήπεδο του Ρέντη. Ο Προφήτης πήρε την πρόκριση με 2-1, με τα παιδιά του Άγγελου Σκανάτοβιτς να αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις. Όλα τα τέρματα μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μας μπήκε δυναμικά, είχε δοκάρι με τον Χάιδο και μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαχαρίου, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με καλοζυγισμένο σουτ του Ζέρο. Ο αεικίνητος Ζαχαρίου ισοφάρισε γρήγορα με πανέμορφο μακρινό σουτ και λίγο πριν βγει το ημίχρονο ο Χάιδος (που νωρίτερα είχε χάσει ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία) έγραψε το 1-2, με ένα εξαιρετικό σκαφτό πλασέ, ύστερα από δημιουργία του Σ. Οξύνογλου. Ενδιάμεσα ο Α.Ο. Πειραιάς είχε κι εκείνος μια μεγάλη στιγμή με τον Μαντζαβίνο (απέκρουσε ο Τρικαμηνάς). Στο δεύτερο ημίχρονο οι μεγάλες φάσεις ήταν σαφώς λιγότερες, όμως ο Προφήτης συνέχισε να έχει την υπεροχή και να είναι απειλητικός. Προς το τέλος που οι Καμινιώτες είχαν ανοιχτεί ψάχνοντας την ισοφάριση, μας παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις, όμως δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και το τρίτο γκολ δεν ήρθε, διατηρώντας την αγωνία μέχρι το φινάλε.
Πολύ ωραία εμφάνιση για όλα τα παιδιά της ομάδας μας, με τους δύο νεοαποκτηθέντες που ξεκίνησαν βασικοί, τον Γκλουχ και τον Σταμπόλη να δείχνουν με το καλημέρα πως έχουν πολλά να προσφέρουν. Στην επόμενη φάση ο Προφήτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τον Σαρωνικό Αίγινας, ομάδα Α' Κατηγορίας.
Τις ευχές μας για καλή αγωνιστική χρονιά στο σωματείο του Α.Ο. Πειραιά (για εμάς του παλαιότερους τα "Πράσινα Πουλιά") και υγεία στους ποδοσφαιριστές του.
Α.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-2 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πετρίδης (Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος)
ΣΚΟΡΕΡ: 9' Ζέρο - 17' Ζαχαρίου, 44' Χάιδος
Α.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑΣ (Κ. Βάρσος): Μελάς, Ριζόπουλος, Μανιάτης, Μανιατάκης (68' Χατζηδημητρίου), Φεργαδιώτης (60' Ασλάνι), Πετράκης, Ζέρο, Μαντζαβίνος (46' Φώτος), Βάρσος, Δρογγίτης (46' Αρβανίτης), Δημητρακαρέας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σκανάτοβιτς): Τρικαμηνάς, Βαρβαρήγος, Μήλιος (89' Παντελάτος), Οξύνογλου Σ., Δαλέζιος (89' Γκίνη), Λιάκος, Ζαχαρίου, Οξύνογλου Θ. (70' Φραγκούλης), Γκλουχ (87' Λάζαρης), Χάιδος (67' Ρουμελιώτης), Σταμπόλης.