Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΑΠ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 80-60


Το φετινό ταξίδι των εφήβων ολοκληρώθηκε στον Άλιμο, όπου για την τελευταία αγωνιστική του final-six ο Προφήτης γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή Δραπετσώνας με 80-60. Ο Ηρακλής ήταν καταφανώς ψηλότερη ομάδα, γεγονός που δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν οι δικοί μας, παρά την προσπάθεια τους, σε έναν αγώνα που ο χρόνος συμμετοχής από την πλευρά μας μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά. Η ομάδα της Δραπετσώνας ανέβηκε κατηγορία, μαζί με τους Νοτίους και τον πρωταθλητή Μανδραϊκό (δίκαια και οι τρεις σύμφωνα με όσα είδαμε στο final-six), ενώ ο Προφήτης περιορίστηκε στην πέμπτη θέση. Παρότι δεν ήρθε η άνοδος, η πέμπτη θέση σε ένα πρωτάθλημα πάνω από 30 ομάδων ασφαλώς και είναι σημαντικό επίτευγμα, όμως η ουσία βρίσκεται αλλού. Ο Προφήτης κατέβασε εφηβική ομάδα μετά από τρία χρόνια και η παρουσία του ήταν πραγματικά αξιέπαινη, καθώς είχε σε όλα τα ματς πλήρη δωδεκάδα (κάτι σπάνιο για τα δεδομένα της κατηγορίας), τα παιδιά έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, γέμισαν τα γήπεδα που αγωνίζονταν (ειδικά οι βραδιές στο λόφο ήταν πολύ όμορφες) και ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους από την πρώτη αγωνιστική ως την τελευταία. Όλα αυτά βέβαια ήταν κατά κύριο λόγο έργο του κόουτς Σιδέρη. Τα παιδιά αυτά στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι ξανά έφηβοι, άρα και την επόμενη αγωνιστική χρονιά περιμένουμε το τμήμα αυτό, παρά τις εγγενείς δυσκολίες που έχει λόγω (κυρίως) σχολικών εξετάσεων, να παρουσιάσει ανάλογη μαζικότητα.
Κλείνοντας, τις θερμές μας ευχαριστίες στον φίλο του συλλόγου Ντένις Πατέρα που στάθηκε όλη τη χρονιά δίπλα στην ομάδα, είτε με τα πολύ όμορφα βίντεο που έφτιαχνε, είτε με καθήκοντα εφόρου όποτε του ζητήθηκε.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΑΠ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 80-60
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Γεωργόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Σιδέρης): Χριστόγλου 10(3), Καλαμάρας 3, Σαρδέλλης, Χουρμούσης 5(1), Καραβάς, Ρούντης, Πατέρας 20, Τριανταφύλλου, Αφάρας 4, Νισιανάκης, Βαφειάδης 18(2).