Σάββατο 13 Μαΐου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ. 65-62


Η διαφορά των 15 πόντων του αγώνα στο Πέραμα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Προφήτη, που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στη Φιλία αλλά δεν κατάφερε την ανατροπή, μένοντας έτσι εκτός θέσεων ανόδου.
Βλέποντας κάποιος το τελικό σκορ, εύλογα θα υπέθετε πως ο Προφήτης δεν πλησίασε στον στόχο του +16. Η αλήθεια είναι όμως πως οι "κυανέρυθροι" πολλές φορές μέσα στο ματς έφτασαν κοντά στην ανατροπή, και ίσως η κατάληξη να ήταν εντελώς διαφορετική αν κάποια στιγμή είχαν καταφέρει να φτάσουν το σκορ εκεί που ήθελαν, και να μεταφέρουν έτσι το άγχος στην απέναντι πλευρά.
Ο Προφήτης, έχοντας και την ολόθερμη συμπαράσταση του κόσμου του, μπήκε με μεγάλη ορμή και προηγήθηκε με 21-10. Η Φιλία προς στιγμήν αντέδρασε, όμως και πάλι η ομάδα μας ανέβασε τη διαφορά που έφτασε και στο +13 (35-22) λίγο πριν το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν και πάλι το σκορ με την έναρξη του δευτέρου (39-35), αλλά και πάλι ο Προφήτης είχε τις απαντήσεις, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 50-38. Στην αρχή της τέταρτης περιόδου έγινε μια πολύ κομβική φάση: Ο Ρουμάνι με τρίποντο έγραψε το 53-40 και ο Προφήτης είχε το απόλυτο μομέντουμ, όμως η συγκέντρωσή μας χάθηκε στην αμέσως επόμενη άμυνα, ο Νεστωρίδης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 53-43 και ο Προφήτης, με το χρόνο να τρέχει πια σε βάρος του, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Η Φιλία έφτασε ακόμα και στο 59-56, οι παίκτες μας έδωσαν γενναία μάχη μέχρι τη λήξη αλλά η ευκαιρία είχε οριστικά χαθεί.
Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Ανδρέα Ρουμάνι, που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνος που πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Καλοί επίσης ο Κωστάκης και ο Αντωνίου. Από πλευράς Φιλίας, εξαιρετικοί ο Ντακούλιας και ο Γραμματικός, αλλά πιο κρίσιμος παίκτης ο Νεστωρίδης με δύο τρίποντα-μαχαιριές στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Προφήτης έχει παράπονα από τη διαιτησία στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχαν λίγες αλλά σημαντικές στη ροή του ματς λανθασμένες αποφάσεις, με σημαντικότερη το ανύπαρκτο πέμπτο φάουλ του Μπόθου που καταλόγισε ο Γερουλάνος.
Στη σούμα των δύο αγώνων, η πρόκριση της Φιλίας είναι δίκαιη. Τα πρώτα είκοσι λεπτά από τα συνολικά ογδόντα ήταν εκείνα εντέλει που έκριναν την άνοδο, αφού το 48-31 του ημιχρόνου στο Πέραμα αποδείχθηκε ανέφικτο να καλυφθεί στα υπόλοιπα εξήντα, απέναντι σε μια ισχυρή και ομοιογενή ομάδα. Κανένα παράπονο όμως από την προσπάθεια των παιδιών. Ο Προφήτης έχει ακόμα να δώσει δύο ματς με τον Φάρο για την τελική κατάταξη, και ακολούθως θα γράψουμε τον απολογισμό της χρονιάς.
Συγχαρητήρια στη Φιλία για την πρόκρισή της, όπως και στον Παννεαπολικό που ήταν ο νικητής από το έτερο ζευγάρι. Μακάρι να γίνουν ωραία παιχνίδια και να ανέβει ο καλύτερος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ. 65-62 (21-12, 35-24, 50-38, 65-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Γερουλάνος, Σκάρας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 4, Μπόθος 10, Παπαστάμος 2, Γαζής 5, Ρουμάνι 24(3), Τόμπρος 5, Αντωνίου 3(1), Πατέρας, Κουτσουδάκης, Βλασσόπουλος, Κωστάκης 12.
ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ. (Μ. Παπαδόπουλος): Γραμματικός 14, Σπυρίδωνος 4, Πλιατσικούδης, Χαραλαμπίδης 12, Λάιος, Ντακούλιας 17(3), Νεστωρίδης 9(2), Παπαδόπουλος 1, Μηλιάνος, Μπαζάκος 4, Καρτζόγλου 1.