Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 68-83


Χωρίς ιδιαίτερη σημασία το τελευταίο ματς της χρονιάς, όχι μόνο επειδή το διακύβευμα της συγκεκριμένης σειράς αγώνων δεν συγκινεί ιδιαίτερα, αλλά και λόγω της διαφοράς του πρώτου ματς (83-45) που δεν άφηνε περιθώρια για σκέψεις ανατροπής. Προφήτης και Φάρος αγωνίστηκαν ελεύθερα και χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες, με την ομάδα του Κερατσινίου να μας κερδίζει για τρίτη φορά φέτος (είχαμε παίξει και στο κύπελλο), κατακτώντας έτσι την πέμπτη θέση της Γ' Κατηγορίας και αφήνοντας τον Προφήτη 6ο στη γενική σειρά. Η ομάδα μας κατέβηκε με έξι παιδοέφηβους στη δωδεκάδα, η αλήθεια είναι πως έβγαλε διάθεση, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερά ανώτεροι ποιοτικά και στο δεύτερο ημίχρονο ξέφυγαν στο σκορ.  Έτσι ο Προφήτης ολοκλήρωσε μια δύσκολη και κοπιαστική σεζόν, το τελευταίο καρέ της οποίας πάντως ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή: Είδαμε στην πεντάδα της ανδρικής μας ομάδας να αγωνίζονται ταυτόχρονα πέντε παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου (φωτό κάτω), μια όμορφη συνθήκη που όμως είχε να εμφανιστεί πολλά πολλά χρόνια.
Τέλος στη χρονιά λοιπόν, ο Προφήτης δεν κατάφερε να πετύχει την άνοδο, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση προτιμούμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Άλλωστε η άνοδος δεν είχε τεθεί ως αρχικός στόχος αλλά προέκυψε στην πορεία, ενώ εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε κάτι αντικειμενικά πολύ δύσκολο, λόγω της φετινής καινοτομίας με τα "under". Το τμήμα αυτό ήταν μια πολύ δεμένη παρέα, τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη χρονιά, τιμώντας ταυτόχρονα τη φανέλα καθώς σε κάθε αγώνα έδιναν το 100%. Επίσης, τράβηξαν τον κόσμο του Προφήτη ξανά στο γήπεδο, αφού τα Καμίνια είχαν συνήθως αρκετό κόσμο, ενώ ειδικά στα ντέρμπι το γήπεδο γέμιζε, σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που παίζαμε κατά κανόνα μπροστά σε 10-15 άτομα. Από εμάς ένα μπράβο σε όλους τους αθλητές και στους δύο κόουτς Γαζή και Σωμαράκη για τη φετινή σεζόν. Η επόμενη μέρα είναι βέβαιο πως δε θα φέρει μεγάλες αλλαγές, και δεν υπάρχει λόγος εξάλλου. Η παραμονή του κόουτς Γαζή είναι εκ των ουκ άνευ, ενώ τα ίδια παιδιά που αποτελούν εδώ και χρόνια τον κορμό της ομάδας θα παραμείνουν, με ελάχιστες ποιοτικές προσθήκες, που όμως θα είναι συμβατές με το κλίμα της ομάδας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 68-83 (22-24, 39-42, 55-68, 68-83)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Αυγερινός, Σκάρας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής); Κωστέκογλου, Μπόθος 13(3), Γαζής Σ., Καρατάσιος 2, Παπαστάμος 12(1), Τόμπρος 4, Γκέρμπι, Αντωνίου 8(2), Πατέρας 16, Βαφειάδης 2, Βλασσόπουλος 4, Κωστάκης 7.
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Θ. Μανιάτης): Κατσίπης 3, Βαρλάς 8(2), Αποστολόπουλος 7(1), Μπουτζούνης 2, Βήχος 7, Παπαγεωργίου 17(1), Γαβαλάς, Κόικας 4, Μαρκοζάνης 12(4), Χατζόγλου 9, Παπαδόπουλος 7(1), Κωνσταντόπουλος 7(1).