Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ 2-0


Σπουδαία νίκη για την ποδοσφαιρική μας ομάδα, που αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας και αν δεν χάσει την Τετάρτη από τον Πυθαγόρα ανέρχεται στην Β' Κατηγορία.
Δίκαιη η επικράτηση του Προφήτη, που στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν ανώτερος από την Άνω Νεάπολη. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο ο Σ. Οξύνογλου κέρδισε πέναλτι, όταν προσπάθησε να αποφύγει τους αντίπαλους αμυντικούς και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Ο Μήλιος ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ, ενώ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Προφήτης διπλασίασε με τον Μπρέγκου, που νίκησε με κοντινό σουτ τον τερματοφύλακα Κουλικούρδη, ο οποίος βρήκε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ. Ο Αντώνης εξιλεώθηκε έτσι για τις δύο κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες του στο πρώτο ημίχρονο: Μόλις στο 2' μετά από θαυμάσια ενέργεια του Ζαχαρίου εξ επαφής έστειλε τη μπάλα ψηλά, ενώ στο 34' έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Η Άνω Νεάπολη είχε κι εκείνη μία μεγάλη φάση, η οποία όμως μετράει για... τρεις, αφού σε τρία διαδοχικά σουτ, δύο του Καλατζίδη και ένα του Σάμιου, πρώτα ο έξοχος Τρικαμηνάς (δις) και μετά οι αμυντικοί μας, έδιωξαν τον κίνδυνο. Το μοναδικό μελανό σημείο για τον Προφήτη στον αγώνα ήταν η αποβολή του Σ. Οξύνογλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79'. Σε μεγάλο βαθμό άδικη, καθώς ο Στέλιος δεν έκανε κάτι μεμπτό (ήταν εκείνος που σπρώχτηκε από τον Μ. Πάχο που επίσης αποβλήθηκε), αλλά ο διαιτητής Γιανναράκης "τσίμπησε" στις διαμαρτυρίες των αντιπάλων. Έτσι ο Προφήτης θα στερηθεί των υπηρεσιών του προικισμένου χαφ στον τελευταίο αγώνα.
Στην άλλη αναμέτρηση των πλέι-οφ, το Χατζηκυριάκειο επικράτησε στο φινάλε του Πυθαγόρα και κατέκτησε και μαθηματικά την άνοδό του. Η βαθμολογία είναι: Χατζηκυριάκειο 7, Προφ. Ηλίας 5, Άνω Νεάπολη 3, Πυθαγόρας 2.
Πλέον την Τετάρτη στη Χαραυγή ο Προφήτης έχει ραντεβού με την ιστορία του. Κόντρα στον Πυθαγόρα η ομάδα μας πηγαίνει για δύο αποτελέσματα, αν και η ποδοσφαιρική ιστορία έχει αποδείξει πως πολλές φορές αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Καλούμε όλους τους φίλους του Ομίλου να έρθουν στο γήπεδο (ώρα έναρξης 18:30) και να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές μας που σε 90 λεπτά θα παίξουν τους κόπους μιας χρονιάς, κυνηγώντας μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ 2-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιανναράκης (Τέσσης, Κωνσταντόπουλος)
ΣΚΟΡΕΡ: 40' (πεν.) Μήλιος, 51' Μπρέγκου
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 79' Οξύνογλου Θ. - 79' Πάχος Μ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σκανάτοβιτς): Τρικαμηνάς (82' Καπουκίνης), Δαλαμάρας, Λάζαρης, Δαλέζιος (74' Πολυχρονάκης), Μήλιος, Λιάκος, Ζαχαρίου, Οξύνογλου Θ. (63' Μπούνταλης), Γιαννακόπουλος (74' Βλάσσης), Οξύνογλου Σ., Μπρέγκου (63' Χάιδος).
ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ (Κ. Διαμαντόπουλος): Κουλικούρδης, Ομέρ, Μανδέκης (70' Παπαδόπουλος Η.), Παπαδόπουλος Ν., Χάμος, Πάχος Ι., Καλατζίδης, Πάχος Μ., Ανδρεάτος, Σάμιος (55’ Καφαταρίδης), Κούτσογλου.