Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1

 Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ημέρα χαράς για τον Όμιλο σήμερα. Ο Προφήτης με το 1-1 κόντρα στον Πυθαγόρα επιστρέφει από του χρόνου στη Β' Κατηγορία, μετά από πέντε χρόνια "ξηρασίας" που πέρασε στη Γ'.
Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη και η ομάδα μας βρήκε τη λύτρωση από τον Γιώργο Χάιδο, που στο 79' εκμεταλλεύτηκε το ένα δευτερόλεπτο που βρέθηκε μόνος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε. Πολύ λίγες φορές στην ιστορία του Προφήτη θυμόμαστε ένα γκολ να έχει πανηγυριστεί τόσο έξαλλα όσο αυτό, και βεβαίως όχι άδικα, αφού ουσιαστικά ήταν ένα γκολ-μια κατηγορία. O Προφήτης γνώριζε πως του έκανε και η ισοπαλία και αυτό τον επηρέασε, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, αρνητικά. Η ομάδα μας μπήκε στο γήπεδο πολύ παθητικά, σε αντίθεση με τον Πυθαγόρα που εμφανίστηκε με μεγάλη ορμή και προηγήθηκε νωρίς με αυτογκόλ του Δαλέζιου. Έτσι ο Προφήτης έχασε το πλεονέκτημα και ήταν εκείνος που έπρεπε να κυνηγήσει. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας μας ήταν αποκαρδιωτική (με δυσκολία αλλάζαμε δεύτερη πάσα), όμως στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η ομάδα του λόφου ήταν εκείνη που απέκτησε την πρωτοβουλία. Βοήθησαν πολύ και οι κινήσεις από τον πάγκο, καθώς εκτός από τον σκόρερ Χάιδο και οι Μπούνταλης, Πολυχρονάκης έδωσαν μεγάλη ώθηση με την παρουσία τους, και ο Προφήτης πίεζε συνεχώς ψάχνοντας το γκολ. Ο Πυθαγόρας πάντως στάθηκε τρομερά άτυχος (και παράλληλα ο Προφήτης πολύ τυχερός), όταν σε μια ωραία αντεπίθεση στο 74' το σουτ του Γκρέκου βρήκε την εσωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού, και για λίγο δεν πέρασε τη γραμμή. Αν γινόταν εκεί το 2-0, προφανώς και θα τέλειωναν όλα. Ο Προφήτης συνέχισε να πιέζει, πέτυχε εντέλει το πολυπόθητο γκολ και κράτησε σφιχτά το 1-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα, που βρήκε τους παίκτες μας να πανηγυρίζουν έξαλλα, με σαμπάνιες, καπνογόνα και φυσικά το ρυθμικό "ΠΡΟ-ΦΗΤΗΣ ΗΛΙ-ΑΣ" να αντηχεί στο γήπεδο της Χαραυγής.
Σπουδαία εμφάνιση από όλα τα παιδιά του Άγγελου Σκανάτοβιτς (εξαιρετικό κοουτσάρισμα) στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες μας ξεπέρασαν το άγχος του 0-1 και της δικής τους κακής εμφάνισης στα πρώτα 45', και μπήκαν μεταμορφωμένοι για να πάρουν αυτήν την άνοδο, την οποία όλοι μας θέλαμε πάρα πολύ. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σπουδαία φετινή προσπάθεια.
Επίσης, θα ήταν άδικο να μην αποδίδαμε μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας και στον προηγούμενο προπονητή, Μάκη Ιωακειμίδη, που ήταν εκείνος που έστησε τη φετινή ομάδα και την έβαλε στις ράγες του πρωταθλητισμού.
Το πιο σημαντικό: Οι δύο ομάδες σήμερα δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Σε έναν αγώνα που έκρινε μια κατηγορία, δεν είδαμε ούτε ένα βρώμικο μαρκάρισμα, ούτε έναν τσακωμό, ούτε μια βωμολοχία. Μας έκανε επίσης τρομερή εντύπωση η στάση των παικτών και του προπονητή του Πυθαγόρα, Δημήτρη Μάνσαλη, που παρά την στεναχώρια τους από την εξέλιξη, συνεχάρησαν με πολύ όμορφο τρόπο τους δικούς μας για την άνοδο. Μέσα από την καρδιά μας τους ευχόμαστε τα καλύτερα.
Η τελική βαθμολογία των πλέι-οφ: Χατζηκυριάκειο 8, Προφήτης 6, Άνω Νεάπολη 4, Πυθαγόρας 3.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζαγκαράκης (Καρακελλές, Πουλόπουλος)
ΣΚΟΡΕΡ: 17' (αυτ.) Δαλέζιος - 79' Χάιδος
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (Δ. Μάνσαλης): Λιοκουκουδάκης, Κουράκος, Παναγιωτάκης, Νάνο, Παπαδάκης, Γκλεζάκος, Ζαχαριάς (72' Γκρέγκου), Καστρινέλης (86' Οικονόμου), Πιλιανίδης (86' Μηλιώνης), Ιωσηφίδης (72' Ψαρούδας), Ντελής (62' Λέκα).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σκανάτοβιτς): Τρικαμηνάς, Δαλαμάρας, Λάζαρης (46' Πολυχρονάκης), Μήλιος, Δαλέζιος, Λιάκος, Ζαχαρίου, Βλάσσης (40' Μπουντάλης), Γιαννακόπουλος (62' Χάιδος), Οξύνογλου Θ. Μπρέγκου (90' Βαρβαρήγος)


Η άνοδος αυτή είναι η πρώτη χρονικά μετά την απώλεια του Γιώργου Κατσαμά. Δάσκαλε, για σένα...