Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Φινάλε με πολλά χαμόγελα για τα κορίτσια μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων που διεξήχθη στα Τρίκαλα. Η Πένυ και η Αλεξάνδρα Μαυρίδη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό, με την Αλεξάνδρα να βγαίνει επίσης τρίτη και στο απλό.

Ασφαλώς και η τρίτη θέση της Αλεξάνδρας στο ατομικό, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αποτελεί τεράστια επιτυχία. Η μικρή μας φάνηκε από το πρώτο της παιχνίδι στο πρόγραμμα της Κυριακής, πως είχε έρθει στο γήπεδο "αγριεμένη". Ξεκίνησε από το βάθος του ταμπλό των νοκ-άουτ και έκανε μια σπουδαία πορεία μέχρι την κορυφή του, σταματώντας στα ημιτελικά. Στην πρώτη της αναμέτρηση ξεπέρασε το εμπόδιο της Παπαλέξη με 3-0, περνώντας στις "16". Εκεί συνάντησε την Τασιού, την οποία κέρδισε με 3-2 και στα προημιτελικά βρήκε μπροστά της την Δημητρίου (Νο4 στο ranking). Βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ και όλα έδειχναν πως η πορεία της θα σταματούσε εκεί, όμως έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα, έβγαλε ασύλληπτα χτυπήματα και πήρε μια σπουδαία νίκη. Στα ημιτελικά έπεσε πάνω στο φαινόμενο Τζενίδη (ότι κούπα είχε διαθέσιμη την πήρε), αλλά η ήττα με 3-0 ουδόλως την στεναχώρησε αφού είχε ήδη εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο.
Η Πένυ δεν είχε την τύχη με το μέρος της, αφού στους "16" έπεσε πάνω στην Μήτκα, Νο2 στο ranking. Όντως η Μήτκα έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου μάλιστα κόντραρε στα ίσα την συμπαίκτριά της στη Χ.Α.Ν.Θ. Τζενίδη, η Πένυ όμως κρατά τη δική της καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του απλού την Κυριακή:

Μαυρίδη Α.-Παπαλέξη 3-0 (11-4, 13-11, 11-2)
Τασιού-Μαυρίδη Α. 2-3 (12-14, 11-9, 11-5, 4-11, 7-11)
Μαυρίδη Α.-Δημητρίου 3-2 (9-11, 9-11, 11-6, 12-10, 11-9)
Τζενίδη-Μαυρίδη Α. 3-0 (11-3, 11-2, 11-4)

Μαυρίδη Π.-Μήτκα 0-3 (7-11, 10-12, 4-11)

Μεγάλη επιτυχία και στο διπλό για τα κορίτσια μας, με την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Στην πρώτη φάση απέκλεισαν με 3-1 τις Μιχάλαρου και Τούλια, και στα προημιτελικά διασταυρώθηκαν με το δίδυμο του Πανιωνίου (Σαρικάκη και Τζαΐν) σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Κέρδισαν 3-2 με τρομερά τα δύο τελευταία σετ και έφτασαν έτσι στα ημιτελικά, όπου δυστυχώς μας περίμεναν και πάλι η Τζενίδη με την Μήτκα. Και εδώ όμως η παραμικρή πίκρα, αφού το χάλκινο ήταν ήδη κρεμασμένο στους λαιμούς των κοριτσιών.

Μαυρίδη Π./Μαυρίδη Α.-Μιχάλαρου/Τούλια 3-1 (8-11, 11-8, 11-9, 11-5)
Μαυρίδη Π./Μαυρίδη Α.-Σαρικάκη/Τζαΐν 3-2 (9-11, 12-10, 8-11, 11-5, 11-4)
Τζενίδη/Μήτκα-Μαυρίδη Π./Μαυρίδη Α. 3-0 (11-8, 11-2, 11-3)

Πολλά μπράβο λοιπόν στα κορίτσια μας και στον προπονητή Παναγιώτη Πετρή για τις σπουδαίες επιτυχίες τους. Το πινγκ-πονγκ που έπαιξαν την Κυριακή ήταν εκπληκτικό, και φάνηκε πόσο αδικήσαμε τους εαυτούς μας που μείναμε εκτός βάθρου στο ομαδικό. Μπράβο επίσης στον μπαμπά των κοριτσιών και αρχηγό της ανδρικής μας ομάδας, Δημήτρη Μαυρίδη που είναι πάντα παρών, όπως φυσικά και στον εμπνευστή και στυλοβάτη της όλης προσπάθειας, Γιώργο Παναγόπουλο.

Η διοργάνωση στο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων ήταν πραγματικά άψογη. Συγχαρητήρια στην Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. και σε όλους τους συντελεστές. Το πινγκ-πονγκ που είδαμε ήταν υψηλότατου επιπέδου και αν έλειπαν κάποιες "ποδοσφαιρικές" αντιδράσεις στην κερκίδα, όλα θα ήταν ονειρικά.

Κλείνοντας, στέλνουμε την αγάπη μας στο σωματείο του Θερμαίου από τη Θεσσαλονίκη και ευχαριστούμε την κόουτς Χατσατριάν για τα καλά της λόγια. Χαρήκαμε γιατί γνωρίσαμε μια ομάδα με πολύ όμορφη κουλτούρα, που τα παιδιά πρωτίστως ευχαριστιούνται τη συμμετοχή τους, κάτι που φαίνεται από τα χαμόγελά τους. Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά, λίγο παραπάνω όμως στην Ελπίδα Τασιού, για την πρώτη θέση που πήρε στην κατηγορία μίνι παγκορασίδων, αλλά και γιατί είναι ένα αξιαγάπητο παιδί!