Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-63


H Φιλία ήταν εκείνη που πήρε αυτό που ήθελε από τον πρώτη ημιτελικό των πλέι-οφ. Νίκησε με διαφορά δεκαπέντε πόντων τον Προφήτη, που πλέον έχει να ανέβει ένα βουνό για να διεκδικήσει την πρόκριση του στους τελικούς.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που κόστισε στην ομάδα μας, που προδόθηκε από την τραγική της άμυνα, ειδικά στην περιφέρεια. Οι παίκτες της Φιλίας βρήκαν ρυθμό, έβαλαν τα σουτ και έφτιαξαν γρήγορα μεγάλες διαφορές. Με το σκορ 48-31 στο ημίχρονο, ο Προφήτης έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του και η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο μέρος οι δικοί μας προσπάθησαν περισσότερο, αλλά δεν τους βγήκε. Το μόνο που κατάφεραν εντέλει ήταν να κρατήσουν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, αν και υπό συνθήκες θα μπορούσαν κάτι περισσότερο. Έφτασαν μέχρι το -10 (66-56), αλλά εκεί η Φιλία βρήκε δύο πολύ μεγάλα σουτ-μαχαιριές: Ένα "σκοτωμένο" τρίποντο στη λήξη του χρόνου από τον Πλιατσικούδη, και ένα "τετράποντο" του Καρτζόγλου, που επανέφεραν τη διαφορά στα πρότερα επίπεδα. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό μοιάζει δίκαιο, καθώς ακόμα και στο διάστημα που ο Προφήτης πάλευε να μειώσει, δεν έπειθε με την απόδοσή του, σε αντίθεση με την Φιλία που έδειξε πως είναι δυνατή ομάδα και φαινόταν πιο έτοιμη πνευματικά για ένα τόσο σημαντικό ματς.
Κορυφαίοι για την ομάδα του Μάνου Παπαδόπουλου οι Γραμματικός και Σπυρίδωνος, με τον Ντακούλια να είναι εκείνος που άναψε τη σπίθα με τα τρίποντά του στο ξεκίνημα. Από τον Προφήτη με εκλάμψεις οι Μπόθος, Βλασσόπουλος, Ρουμάνι. Η διαιτητική τριάδα (Κοντάξακης, Αρφαρά, Κασιμάτης) τα πήγε καλά για τα δεδομένα της αναμέτρησης και δεν επηρέασε την εξέλιξή της.
Την Παρασκευή στα Καμίνια ο Προφήτης έχει πολύ δύσκολο έργο, επιζητώντας τη νίκη με 16 πόντους διαφορά. Η Φιλία είναι πια το ξεκάθαρο φαβορί της σειράς, όχι μόνο λόγω του αβαντάζ που απέκτησε αλλά και λόγω της εικόνας (πολύ δεμένη ομάδα και με εξαιρετικές μονάδες) που είδαμε στο παρκέ της "Πρόνοιας". 
ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-63 (22-12, 48-31, 60-45, 78-63)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κονταξάκης, Αρφαρά, Κασιμάτης
ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ. (Μ. Παπαδόπουλος): Γραμματικός 18(2), Σπυρίδωνος 16, Πλατσικούδης 3(1), Χαραλαμπίδης 8, Ντακούλιας 9(3), Σταύρου 2, Νεστορίδης 5, Παπαδόπουλος 2, Μπαζάκος 9(2), Καρτζόγλου 6(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 1, Μπόθος 23(2), Παπαστάμος 10, Γαζής 2, Ρουμάνι 11(1), Τόμπρος 1, Χρυσάκης, Αντωνίου 3(1), Πατέρας, Κουτσουδάκης 1, Κωστάκης 1, Βλασσόπουλος 10.