Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛ. 74-68


Πολύ σπουδαίας σημασίας νίκη για τον Προφήτη, που άφησε πίσω του το άσχημο αποτέλεσμα της Ελευσίνας και υπέταξε τον ισχυρό Πόλις Καλλιθέας με 74-68, μετά από μια αναμέτρηση πραγματικό ντέρμπι.
Η ομάδα του λόφου ξεκίνησε δυνατά και με τον Τόμπρο να τελειώνει τις φάσεις προηγήθηκε με 10-1, όμως τα δεδομένα πολύ γρήγορα άλλαξαν και ο Πόλις επέβαλλε τον ρυθμό του. Η ομάδα της Καλλιθέας φαινόταν να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε ακόμα και με διψήφια διαφορά (22-32). Κάπως έτσι το 30-34 του ημιχρόνου μάλλον έμοιαζε με ευτύχημα για τον Προφήτη, που είχε θέματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πόλις αύξησε εκ νέου τη διαφορά (34-41), εκεί όμως ο Προφήτης ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, με τον Κωστάκη να δίνει το έναυσμα. Στο 30' οι ομάδες βρίσκονταν στην απόλυτη ισορροπία (49-49) και η αναμέτρηση εξελισσόταν σε ντέρμπι για γερά νεύρα. Στα τελευταία επτά λεπτά ο Προφήτης έπαιζε χωρίς και τους δύο σέντερ του, που είχαν αποβληθεί με πέντε φάουλ, εκμεταλλευόμενος  όμως ένα υπέρ του αντιαθλητικό πέρασε με 59-53. Ο Μπογδανίδης απάντησε για το 59-59, αλλά ο Παπαστάμος έγραψε το 66-59 και καθόρισε οριστικά την μοίρα της αναμέτρησης, που δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες του Ζάκι.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ο Μπόθος με 20, σε μια βραδιά που η ομάδα μας δεν είχε κάποιον ως απόλυτο πρωταγωνιστή, αλλά πήρε πράγματα από όλους όσους έπαιξαν. Θα ήταν αδικία όμως να μην αναφερθούμε στον Τέλη Χρυσάκη, που κάνει φέτος την πιο γεμάτη χρονιά του από όταν ήρθε στην ομάδα και χτες έβαλε μεγάλα καλάθια, αλλά και στον Χαραλαμπίδη που επιστρατεύθηκε αν και τραυματίας και ειδικά στην άμυνα ήταν τρομερός. Ο Πόλις είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον πολύπειρο Σταύρο Μεσσήνη να αντικαθιστά τον Σπύρο Έξαρχο. Ασταμάτητος ο πανήψυλος νεαρός Ζάκι (24 π.) και εξαιρετικός ο Μπογδανίδης που δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του τριπόντου. Εκτός αυτού όμως, ο αρχηγός του Πόλις μας χάρισε μια πολύ όμορφη στιγμή στο τέλος του αγώνα, όταν ύστερα από δική του παρότρυνση οι αθλητές της ομάδας της Καλλιθέας χειροκρότησαν τα παιδιά των ακαδημιών μας που βρίσκονταν στην κερκίδα. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Ανδρεόπουλου και Χριστόπουλου.
Η αναμέτρηση λίγο έλλειψε να αναβληθεί, γιατί η γιατρός που προσήλθε δεν είχε ανανεωμένη ιατρική ταυτότητα. Τελικά τη λύση έδωσε ο προπονητής του Φοίνικα Αγίας Σοφίας, Σωκράτης Ακτσόγλου, που έχει πιστοποίηση διασώστη και δέχθηκε να δηλωθεί εκείνος, αρνούμενος μάλιστα να λάβει την προβλεπόμενη αμοιβή. Τις θερμότερες ευχαριστίες στον φίλο κόουτς από όλη την ανδρική μας ομάδα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛ. 74-68 (14-16, 30-34, 49-49, 74-68)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ανδρεόπουλος, Χριστόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 2, Μπόθος 20, Παπαστάμος 9(1), Ρουμάνι 6, Τόμπρος 8, Χρυσάκης 10(1), Γκανής, Κωστάκης 15, Πατέρας 4.
ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛ. (Σ. Μεσσήνης): Μπογδανίδης 17(4), Βιτζηλαίος Γ. 10(2), Κιρκασιάδης 9(1), Γαβαλάς, Παλισίδης 2, Λιβάνης, Βιτζηλαίος Σ. 6(1), Ζάκι 24, Ορφανάκος.