Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ(ΝΕΑΝ.) 58-73


O Προφήτης έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου. Οι θαυμάσιες νεάνιδες των Εσπερίδων πέρασαν με 58-73 από τα Καμίνια και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του κυπέλλου της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. τις συνομίληκές τους του Κρόνου.
Η ομάδα μας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε αποκαρδιωτική εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια από τα κορίτσια των Εσπερίδων, που έπαιξαν όμορφο μπάσκετ και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο γήπεδο. Το πρώτο δεκάλεπτο είχε πολύ υψηλό σκορ (25-23), όμως το ματς φαινόταν ήδη πως πηγαίνει σε ρυθμούς που δεν βόλευαν τον Προφήτη. Οι Καλλιθεάτισες, παίζοντας με μεγάλο ενθουσιασμό, σταδιακά επέβαλλαν την κυριαρχία τους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενες με 36-40. Ο Προφήτης πέρασε μπροστά στο σκορ με 45-44, αυτή ήταν όμως και η τελευταία του αναλαμπή μέσα στο παιχνίδι. Οι παίκτριές μας εγκλωβίστηκαν ακόμα περισσότερο στη δυνατή και με φοβερές αλληλοκαλύψεις άμυνα των Εσπερίδων, που άνοιξαν τη διαφορά και έφτασαν στη νίκη με 15 πόντους διαφορά, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προφήτης παρέδωσε πνεύμα.
Εκπληκτική εμφάνιση από την Ισπανίδα Μαρ Σεγκούρα, για την οποία το μπασκετικό μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Όπως άλλωστε και για τις εξαιρετικές  σήμερα Στολίγκα και Μαργέλου. Για τον Προφήτη, πρώτη σκόρερ στο ντεμπούτο της η Λουκάτου, ενώ πάλεψε και η Κίτσιου. Κιουλάφας και Γεωργόπουλος σχεδόν σε κάθε τους σφύριγμα άκουγαν γκρίνια από τον έναν, τον άλλον, ή και τους δύο πάγκους. Τις περισσότερες φορές όμως αδικαιολόγητα, η διαιτησία τους ήταν πολύ καλή και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και τον τελικό νικητή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (ΝΕΑΝ.): 58-73 (25-23, 36-40, 49-54, 58-73)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Γεωργόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Σιμιτσιδέλλη, Κίτσιου 16(1), Λουκάτου 18, Στεφάνου Κ. 7(1), Κρίτσαλου, Στεφάνου Α.-Μ. 10, Καβαλέγκα 2, Κοσκινά Α. 5(1).
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (ΝΕΑΝ.) (Θ. Δήμου): Στολίγκα 23(2), Τσούρντου 4, Σεγκούρα 24(2), Παπάζογλου 4, Μαργέλου 16, Χλιαουτάκη, Λιανούδη 2.