Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ



Τρία χρόνια μετά, ο σύλλογος γιόρτασε ξανά. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο covid μας το είχε στερήσει, φέτος όμως που είμαστε πιο "ελεύθεροι", η καθιερωμένη εκδήλωση του Ομίλου, που σημαίνει την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, δε γινόταν να μην πραγματοποιηθεί. Και σημείωσε τεράστια επιτυχία, με περισσότερα από 300 άτομα να κατακλύζουν το γηπεδάκι του λόφου και να ευχαριστιούνται με την ψυχή τους (μικροί-μεγάλοι) την πολύ όμορφη γιορτή που στήθηκε. Πάμε λοιπόν να δούμε ένα-ένα τα κομμάτια της.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗ


Στα όσα χρόνια πραγματοποιείται η εκδήλωσή μας, για πρώτη φορά κλήθηκε και παρευρέθηκε ένα πολιτικό πρόσωπο. Ο κύριος Ιωσήφ Βουράκης, πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., δικαίως έσπασε αυτήν την "παράδοση", καθώς από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, στέκεται δίπλα στον Α.Ο.Π.Η. και τον έχει βοηθήσει ποικιλοτρόπως, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ανακατασκευή του ανοικτού μας γηπέδου. Κατά τον χαιρετισμό του μάλιστα ξεσήκωσε θύελλα επευφημιών, όταν αποκάλυψε πως προσπαθεί να βρει πόρους προκειμένου να βάλει "μπαλόνι" στο γήπεδο! Την πλακέτα στον κ. Βουράκη παρέδωσε ο αντιπρόεδρος μας και "ψυχή" του ποδοσφαιρικού τμήματος, Λάμπρος Ψυχογιός, που συγκίνησε με την παρουσία του και το μήνυμα που έστειλε στους παρευρισκόμενους.

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

Ξεχωριστό και πολύ σπουδαίο κομμάτι της εκδήλωσης είναι πάντοτε η βράβευση των παλαίμαχων αθλητών μας. Φέτος επιλέχθηκαν εκπρόσωποι και από τα τρία μας τμήματα, όλοι τους με τεράστια προσφορά στον σύλλογο.


Από το τμήμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τιμήθηκαν τρεις κυρίες που είναι όχι απλά βετεράνοι, αλλά θρύλοι του αθλήματος. Η Μαρία Λουκά, η Ματίνα Λουκά και η Μαρία Μοίρου, και οι τρεις τους "πολυπρωταθλήτριες", δεν ξεχνούν τις καταβολές τους και μας έδωσαν μεγάλη χαρά με την παρουσία τους και τα όμορφα λόγια τους. Τις πλακέτες παρέδωσε ο υπεύθυνος του τμήματος, Γιώργος Παναγόπουλος, σε μια ακόμα σπουδαία στιγμή για το τμήμα που επιστρέφει πλέον για τα καλά στο προσκήνιο του συλλόγου μας.


Η Λίτσα Τηλεμάχου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο για το τμήμα του μπάσκετ. Μια σπουδαία αθλήτρια, που ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της επαναδραστηριοποίησης του τμήματος πριν από μια δεκαετία. Η Τηλεμάχου, που όσο αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας μας (στην οποία και έκλεισε την μεγάλη καριέρα της) ήταν κατά κανόνα η πρώτη σκόρερ, παρέλαβε την πλακέτα από την πρώην συμπαίκτριά της και πολύ στενή της φίλη, Μένια Δροσωτάκη.


Δύο παιδιά που στην κυριολεξία έχουν ματώσει την κυανέρυθρη φανέλα τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ποδοσφαιρική μας ομάδα. Ο Χρήστος Λάππας και ο Γιώργος Σπυρόπουλος, που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του Προφήτη και δεν αγωνίστηκαν ποτέ σε άλλη ομάδα, παρέλαβαν την πλακέτα τους από τον παλιό μας πρόεδρο και τωρινό μέλος του Δ.Σ., Γιάννη Λεκάκη. Ο Χρήστος συγκίνησε κατά την ομιλία του, που ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα Γιώργο Κατσαμά.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Κάθε χρόνο τιμούμε τα τμήματά μας που φέρνουν αγωνιστικές επιτυχίες στον σύλλογο. Φέτος οι χαρές μας ήταν γένους θηλυκού, και ως γνωστόν προήλθαν από τις παγκορασίδες του πινγκ-πονγκ και τις γυναίκες του μπάσκετ.


Η Πένυ και η Αλεξάνδρα Μαυρίδη βρίσκονται λίγο καιρό στον Προφήτη, έχουν όμως ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους και είναι ιδιαίτερα αγαπητές. Η τρίτη θέση στο διασυλλογικό του πανελληνίου παγκορασίδων απετέλεσε σπουδαία επιτυχία (με την Πένυ να βγαίνει τρίτη και στο μικτό), και δικαίως τα δύο κορίτσια και ο προπονητής τους Παναγιώτης Πετρής καταχειροκροτήθηκαν. Τις απονομές έκαναν οι τρεις κυρίες (αδερφές Λουκά, Μοίρου), σε μια πολύ όμορφη στιγμή που ένωσε τρεις διαφορετικές γενιές από την επιτραπέζια αντισφαίριση του συλλόγου.


Αποθέωση φυσικά και για τις γυναίκες του μπάσκετ, που μας θύμισαν τον τρομερό τελικό στο "Μπεφόν" και την κατάκτηση του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας μας. Οι αθλήτριες μας και ο κόουτς Σκληρός τιμήθηκαν από τον (μπασκετικό) κ. Βουράκη, ενώ η Μένια Δροσωτάκη αποχαιρέτησε ως αθλήτρια, όμως ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος όταν ανακοινώθηκε πως επιστρέφει στην φυσική της θέση, αυτήν της προπονήτριας των κορασίδων!

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ"


Το εσωτερικό τουρνουά "Παναγιώτης Γκίκας" είχε και φέτος τρομερό ενδιαφέρον και μεγάλες μάχες. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο "Ποσειδών", που στον τελικό κέρδισε 32-26 τον "Ερμή". Τρίτος βγήκε ο "Ήφαιστος", τέταρτος ο "Δίας", πέμπτος ο "Κρόνος", έκτος ο "Προμηθέας", έβδομος ο "Απόλλων" και όγδοος ο "Άρης". Έγιναν συνολικά 40 αγώνες, έπαιξαν πάνω από 90 αγόρια και κορίτσια και δόθηκαν διπλώματα σε όλα τα παιδιά και μετάλλια στους τρεις πρώτους.

ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ



Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και συνολικά έξι διαφορετικά διαγωνιστικά παιχνίδια, με τους τελικούς να διέξαγονται την τελευταία ημέρα. Τις απονομές στους νικητές έκαναν δύο από τις καλύτερες ελληνίδες παίκτριες, η Αγγελική Νικολοπούλου και η Τζένη Λουκάτου, που μας έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Στις καλαθιές νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Καττής, στα μπασίματα η Γιολάντα Πανοηλία, στη δεξιοτεχνία ο Αλέξανδρος Λίντζος, στις ελεύθερες βολές ο Αντώνης Σαρδέλλης, στα δίποντα ο Κωνσταντίνος Λίντας και στα τρίποντα ο Κωνσταντίνος Χίου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΟΝΕΩΝ


Και κλείνουμε με ένα κομμάτι του τουρνουά που είχε την μεγαλύτερη συμμετοχή από όλα τα χρόνια. Ήταν οι αγώνες γονέων που έγιναν Παρασκευή και Σάββατο και τους ευχαριστήθηκαν όχι μόνο όσοι συμμετείχαν, αλλά και όσοι τους είδαν. Φυσικά είχαμε και αναμνηστικά για τους MVP, που τα έδωσε ο πρωταθλητής του 2017 προπονητής των γυναικών μας Πάτροκλος Χλιαουτάκης, και αναδείχθηκαν στις μαμάδες η Μίνα Καθέρη και στους μπαμπάδες ο παλιός μας σέντερ, Μπαμπής Παπούλιας.




Η φετινή γιορτή, μετά από τρία χρόνια, ήταν όχι απλώς όπως την περιμέναμε, αλλά ακόμα καλύτερη. Ο Προφήτης μας είναι εδώ, με πολύ κόσμο, είναι οικογένεια, ακμάζει και μεγαλώνει. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή της γιορτής, και επίσης όσους συνετέλεσαν (προπονητές-αθλητές-γονείς-εφόρους) ώστε ο σύλλογος μας να έχει μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά υπηρετώντας και φέτος το καθήκον του απέναντι στην κοινωνία.
Να είμαστε καλά, και του χρόνου!