Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ, ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η Αλεξάνδρα και η Πένυ Μαυρίδη, με τον προπονητή τους Παναγιώτη Πετρή
Το πανέλληνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παμπαίδων-παγκορασίδων, που διέξαγεται αυτές τις μέρες στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σ.Ε.Φ., έφερε στην ομάδα μας μια πολύ σπουδαία διάκριση. Ήταν η τρίτη θέση στο ομαδικό παγκορασίδων, με τις αδελφές Πένυ και Αλεξάνδρα Μαυρίδη να τα καταφέρνουν θαυμάσια και τον Προφήτη να κατακτά μετάλλιο σε διασυλλογικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 28 ολόκληρα χρόνια (ασημένιο νεανίδων το 1994). 
Από την αρχή της χρονιάς επαναλαμβάναμε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι και ο μεγάλος στόχος για φέτος. Τα κορίτσια μας δούλεψαν πολύ σκληρά με σκοπό να εμφανιστούν έτοιμα, έδωσαν πολλούς αγώνες και εντέλει οι κόποι τους δικαιώθηκαν με το χάλκινο μετάλλιο και την παρθενική διάκριση της καριέρας τους.
Έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι όμιλοι, ήταν εμφανές πως όλα θα κρίνονταν σε έναν αγώνα. Ο Προφήτης κληρώθηκε στον όμιλο των τριών, με αντιπάλους τη Χ.Α.Ν.Θ. και τον Ωρίωνα Χίου. Με δεδομένο πως οι Θεσσαλονικιές θεωρούνταν αχτύπητες (κι έτσι αποδείχτηκαν κατακτώντας τελικά το χρυσό), η πρόκριση στην τετράδα θα κρινόταν στον αγώνα μας με τον Ωρίωνα. Εκεί τα κορίτσια μας ήταν συγκεντρωμένα και με "κλειδί" την αναμέτρηση του διπλού πήραν τη νίκη με 3-1, που τους εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αλλά και το μετάλλιο. Στο πινγκ-πονγκ υπάρχει η ιδιομορφία να μην διεξάγεται μικρός τελικός, αλλά οι δύο χαμένοι των ημιτελικών να κατακτούν από κοινού την τρίτη θέση. Σήμερα απέναντι στον Γ.Α.Σ.Ε. οι δύο αδελφές προσπάθησαν, αλλά το φαβορί επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και κέρδισε με 3-0, περνώντας στον τελικό, όμως η Πένυ και η Αλεξάνδρα δεν πτοήθηκαν, καθώς η πορεία τους ήταν ήδη επιτυχημένη. Αναλυτικά η πορεία μας στη διοργάνωση:

Χ.Α.Ν.Θ. - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 3-0
Μήτκα - Μαυρίδη Π. 3-0 (11-3, 11-5, 11-5)
Τζενίδη - Μαυρίδη Α. 3-0 (11-1, 11-2, 11-3)
Τζενίδη/Μήτκα - Μαυρίδη Π./Μαυρίδη Α. 3-0 (11-6, 11-4, 11-3)

ΩΡΙΩΝ ΧΙΟΥ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1-3
Κοντοπούλου - Μαυρίδη Α. 0-3 (1-11, 3-11, 4-11)
Σγούτα - Μαυρίδη Π. 3-1 (11-6, 2-11, 11-4, 11-5)
Κοντοπούλου/Σγούτα - Μαυρίδη Α./Μαυρίδη Π. 0-3 (6-11, 3-11, 3-11)

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - Γ.Α.Σ.Ε. 0-3
Δημητρίου - Μαυρίδη Α. 3-0 (11-2, 11-6, 11-5)
Γκόγκα - Μαυρίδη Π. 3-0 (11-5, 11-8, 11-3)
Δημητρίου/Γκόγκα - Μαυρίδη Α./Μαυρίδη Π. 3-0 (11-4, 11-2, 11-8)

Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Προφήτη κάποτε ήταν η πρώτη δύναμη της χώρας στο άθλημα. Τα χρόνια πέρασαν, για πολύ καιρό είχε αναστείλει τη λειτουργία του, όμως χτες και σήμερα λίγη από τη χρυσόσκονη του παρελθόντος έπεσε πάνω στις ρακέτες μας, θυμίζοντας μας την αίγλη προηγούμενων δεκαετιών. Η επανασύσταση του τμήματος μέσω της συνεργασίας με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας (τα δύο σωματεία ουσιαστικά λειτουργούν ως "σάρκα μία") φαίνεται πως αποδίδει καρπούς και το πλάνο δείχνει να δουλεύει. Πολλά μπράβο στα δύο κορίτσια, τους γονείς τους, τον εξαιρετικό και ως άνθρωπο αλλά και ως προπονητή Παναγιώτη Πετρή,  και φυσικά τον Γιώργο Παναγόπουλο, που είναι η "ψυχή" του τμήματος. Ένας άνθρωπος με εκπληκτικό ήθος και προσωπικότητα, η παρουσία του οποίου στην οικογένεια του Προφήτη αποτελεί τιμή για όλους μας.
Η δουλειά δεν έχει τελειώσει για την Πένυ και την Αλεξάνδρα, που αύριο και μεθαύριο συνεχίζουν την προσπάθεια τους στη διοργάνωση, με το ατομικό, το διπλό και το διπλό μικτό. Θα κυνηγούσουν και εκεί μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, και φυσικά θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία τους από εδώ.
Κορίτσια είστε φοβερές, σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε!

Το βάθρο των νικητών: Πρώτη η Χ.Α.Ν.Θ., δεύτερος ο Γ.Α.Σ.Ε. και τρίτοι ο Προφήτης Ηλίας και ο Τελαμώνας