Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η Π. ΜΑΥΡΙΔΗ

Από τον αγώνα του διπλού με τις Σπανού και Τάσιου
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων που έλαβε χώρα στο Σ.Ε.Φ.. Μια διοργάνωση που αφήνει πολύ όμορφες αναμνήσεις στην ομάδα μας, με τις αδελφές Πένυ και Αλεξάνδρα Μαυρίδη να πανηγυρίζουν σπουδαίες επιτυχίες και να αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Το τελευταίο διήμερο αγωνίστηκαν στο ατομικό, στο διπλό και στο μικτό και ας δούμε τι έκαναν αναλυτικά σε όλα τα αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ:

Στη φάση των ομίλων και τα δύο κορίτσια μας πήγαν εξαιρετικά. Η Αλεξάνδρα τελείωσε μόνο με νίκες, ενώ η Πένυ παρότι αρχικά ηττήθηκε, πήρε τα άλλα δύο ματς και πέρασε ως δεύτερη. Στα νοκ-άουτ και οι δυο τους αποκλείστηκαν από αθλήτριες του Γ.Α.Σ.Ε.. Πιο βαθιά στο ταμπλό έφτασε η Αλεξάνδρα, που αποκλείστηκε στους "8" από την Γκόγκα, με την Πένυ να σταματάει στους "16" από την Δημητρίου. Αναλυτικά η πορεία τους στο ατομικό:

Μαυρίδη Π. - Σαρικάκη (Τελαμώνας) 0-3 (8-11, 13-15, 5-11)
Καπαγιαννίδου (ΣΕΑ Κοζάνης) - Μαυρίδη Π. 0-3 (7-11, 5-11, 5-11)
Μαυρίδη Π. - Κοντοπούλου Μυρ. (Ωρίων Χίου) 3-0 (11-1, 11-2, 11-3)
Μαυρίδη Π. - Δημητρίου (Γ.Α.Σ.Ε.) 0-3 (5-11, 7-11, 3-11)

Κωστή (Άτλαντας Αγ.Βαρ.) - Μαυρίδη Α. 2-3 (11-8, 7-11, 14-12, 6-11, 6-11)
Μαυρίδη Α. - Φίλη (Ποσειδών Λουτρ.) 3-0 (11-5, 11-9, 11-9)
Κοντοπούλου Μαρ. (Ωρίων Χίου) - Μαυρίδη Α. 0-3 (1-11, 4-11, 6-11)
Ξυντάρη (Ωρίων Χίου) - Μαυρίδη Α. 0-3 (2-11, 3-11, 5-11)
Μαυρίδη Α. - Γκόγκα (Γ.Α.Σ.Ε.) 0-3 (5-11, 7-11, 5-11)

ΔΙΠΛΟ:

Αυτονόητο είναι πως τα δύο κορίτσια αγωνίστηκαν μαζί στο διπλό. Στην α' φάση ξεπέρασαν το εμπόδιο των Κοντοπούλου και Κούκη, για να συναντήσουν στους "8" το δυνατό δίδυμο των Σπανού και Τάσιου. Εκεί έγινε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο αδερφές να παίζουν πολύ καλά και να τα δίνουν όλα μέχρι να έρθει η ήττα με 3-1. Αναλυτικά:

Κοντοπούλου (Ωρίων Χίου)/Κούκη (Ωρίων Χίου) - Μαυρίδη Π./Μαυρίδη Α. 0-3 (3-11, 1-11, 4-11)
Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας)/Τάσιου (Θερμαίος Θέρμης) - Μαυρίδη Π.-Μαυρίδη Α. 3-1 (11-5, 12-10, 8-11, 11-8)

ΜΙΚΤΟ:

Εδώ ήρθε η δεύτερη επιτυχία για τα κορίτσια, μετά το χάλκινο του ομαδικού. Η Πένυ Μαυρίδη, έχοντας για συμπαίκτη τον αθλητή του Διογένη Πάτρας, Σπύρο Φουσέκη, έφτασε μέχρι την 3η θέση μετά από καταπληκτική πορεία. Αν μάλιστα είχαν και την τύχη με το μέρος τους, τα δύο παιδιά θα μπορούσαν να μπουν και στον τελικό. Στην πρώτη φάση απέκλεισαν τους Ζαχαριουδάκη και Λιακοπούλου και στα προημιτελικά μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι επικράτησαν των Σασσάνη και Δημητρίου. Μπήκαν έτσι στα μετάλλια, και στον ημιτελικό έπαιξαν ένα ακόμα ντέρμπι, όμως οι Αλεξούδης και Μήτκα ήταν πιο ψύχραιμοι στους κρίσιμους πόντους και πέρασαν εκείνοι στον τελικό με 3-1. Η Αλεξάνδρα από την άλλη, αγωνίστηκε ζευγάρι με τον Μαυροματάκη του Π.Α.Ο. Φυλής, είχε όμως την ατυχία να πέσει πολύ νωρίς πάνω στο ακλόνητο φαβορί (που εντέλει πήρε το αγώνισμα), τον Κιοσελόγλου και την Τζενίδη.
Να σημειώσουμε επίσης πως ο Σπύρος Φουσέκης, που όπως αναφέραμε αγωνίζεται στον Διογένη Πάτρας και ήταν ο συμπαίκτης της Πένυς, είχε μια ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς με τον αδελφό του Αναστάση βγήκαν πρώτοι στο διπλό. Ο Σπύρος είναι ένας αθλητής με εντυπωσιακό σπιν, και προπονητής του είναι ο Θανάσης Τσοκανάς, μακράν ο πιο εκδηλωτικός κόουτς του τουρνουά.

Πένυ Μαυρίδη, Σπύρος Φουσέκης, Θανάσης Τσοκανάς
Μεγάλοι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης συνολικά ήταν η Χριστίνα Τζενίδη της Χ.Α.Ν.Θ. (σάρωσε κατακτώντας τέσσερα χρυσά) και ο Γιάννης Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Αξίζει να αναφέρουμε τους επιμέρους νικητές σε κάθε αγώνισμα.
ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδώνας Λουτρακίου)
ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν.Θ.)
ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: Σπύρος Φουσέκης (Διογένης Πάτρας)/Αναστάσης Φουσέκης (Διογένης Πάτρας)
ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν.Θ.)/ Άννα Μήτκα (Χ.Α.Ν.Θ.)
ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ: Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδώνας Λουτρακίου)/Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν.Θ.)
ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: Ποσειδών Λουτρακίου
ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Χ.Α.Ν.Θ.

Υπέροχο λοιπόν το τετραήμερο στο Σ.Ε.Φ. και όλη η οικογένεια του "Φοινικο-Προφήτη" πραγματικά το απόλαυσε. Όλοι εξάλλου ήταν εκεί και βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του να έρθει το αποτέλεσμα. Οι δύο κόουτς Παναγιώτης Πετρής και Ξάνθος Παναγόπουλος, ο Δημήτρης Μαυρίδης, η Βάσια Παναγοπούλου, η Έφη Τριανταφύλλου και φυσικά ο Γιώργος Παναγόπουλος. Μπράβο στα κορίτσια μας και μακάρι αυτό να είναι μόνο η αρχή για κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Η Πένυ στο βάθρο των νικητών