Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ο.Ν.Α. 54-53

Τα σημερινά αποτελέσματα της κατηγορίας έκριναν οριστικά τις τέσσερις ομάδες που θα είναι στο φετινό final-four, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της β' φασης. Ο Προφήτης τσέκαρε το δικό του εισιτήριο, αφού πρώτα "έφτυσε αίμα" μέχρι να κάμψει την αντίσταση του πολύ μαχητικού Α.Ο.Ν.Α..
Η αναμέτρηση είχε δύο όψεις, με τον Προφήτη στο πρώτο ημίχρονο (31-21) να έχει τον έλεγχο και να δείχνει πως θα φτάσει στη νίκη. Στην επανάληψη όμως ο Α.Ο.Ν.Α. βρήκε ρυθμό και ο Προφήτης (με πολύ κακή άμυνα σε όλο αυτό το διάστημα) δέχτηκε μεγάλη πίεση. Οι φιλοξενούμενες πέρασαν με 46-48 στο 36', λίγο πριν το τέλος με 51-53, όμως η εμπειρία των δικών μας έπαιξε ρόλο ώστε να έρθει η πολύ αγχωτική νίκη με 54-53.
Στεφάνου (έβαλε μεγάλα σουτ) και Κρίτσαλου ήταν οι δύο κορυφαίες του Προφήτη σήμερα, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκανε και η Τσιφτελή που με προσωπική φάση ήταν εκείνη που ισοφάρισε σε 53-53, στο πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα για την ομάδα μας. Από τον νεανικό Α.Ο.Ν.Α., "όλα τα λεφτά" η ασταμάτητη (καίτοι μόλις 16 χρονών) Ξενιτοπούλου. "Ευρωλιγκάτη" η διαιτησία από τους Γιαν. Αυγερινό και Κιουλάφα.
Ο Προφήτης λοιπόν πέτυχε τον βασικό του στόχο (τετράδα) και πλέον θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό, χωρίς άγχος και πίεση. Οι εναπομείναντες τρεις αγώνες της β' φάσης είναι με αντιπάλους τις άλλες τρεις ομάδες που προκρίνονται (Πορφύρα, Ατρόμητο, Τερψιθέα) και έχουν ενδιαφέρον ως προς το πως θα διαμορφωθεί η τελική κατάταξη και ως εκ τούτου τα ζευγάρια που θα προκύψουν.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ο.Ν.Α. 54-53 (16-12, 31-21, 40-36, 54-53)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Αυγερινός Γιάν.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Τσιφτελή 5, Σπύρη 4, Κοντοδιού 3(1), Ζεβαχιργιάν 3(1), Στεφάνου 22(4), Κρίτσαλου 16, Παπακωνσταντίνου 1, Στασινού.
Α.Ο.Ν.Α. (Κ. Λαμπρόπουλος): Ξενιτοπούλου 21(7), Ναβάρρο 6, Κατσαρέα 7, Παπακωνσταντίνου Α. 5, Χατζόγλου 6, Παπακωνσταντίνου Δ. 4, Κασωτάκη 4, Κάσουρα.