Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 46-47

Στράβα ξεκίνησε η χρονιά για τις γυναίκες, που γνώρισαν εντός έδρας ήττα από το Παλαιό Φάληρο και αποκλείστηκαν νωρίς από το θεσμό του κυπέλλου.
Ο Προφήτης μπήκε με όρεξη στο παρκέ του "Σαλπέας" (12-7 στο 5'), γρήγορα όμως "ξεφούσκωσε" και οι φιλοξενούμενες της Αθηνάς Ζέρβα πήραν τα ηνία του ματς. Η ομάδα μας έχασε την επαφή με το καλάθι για εννέα ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά και το σκορ στο 14' έγινε 12-17, για να πάμε στην ανάπαυλα με το Φάληρο όχι μόνο να έχει το προβάδισμα (23-26) αλλά να είναι φανερό πως πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Ο Πρόφητης πάλευε -χωρίς όμως επιτυχία- να σπάσει τη ζώνη με μακρινά σουτ, την ίδια στιγμή που το Φάληρο χτυπούσε με διεισδύσεις. Το σκορ στο 35' ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του ματς (35-45), αλλά ο Προφήτης στο σημείο αυτό αφυπνίστηκε. Βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, έκλεισε τους διαδρόμους και δύο λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκε με 46-45. Η Σχούλη απάντησε αμέσως και το 46-47 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, καθώς ο Προφήτης έπεσε εκ νέου στην παγίδα των μακρινών σουτ: Οι τρεις τελευταίες κατοχές του κατέληξαν σε τρίποντα, με το ένα εξ αυτών να βρίσκει σίδερο ταυτόχρονα με το άκουσμα την κόρνας και τις παίκτριες του Φαλήρου να πανηγυρίζουν το νικηφόρο ξεκίνημά τους στη χρονιά.
Οι φιλοξενούμενες προσέγγισαν έξυπνα την αναμέτρηση: Κέρδισαν χωρίς να πετύχουν ούτε ένα τρίποντο, κάτι που κάνει ακόμα πιο κραυγαλέα τη δική μας κατάχρηση στα μακρινά σουτ. Πήραν σκορ μόνο από τέσσερις παίκτριες, που ήταν όμως όλες εξαιρετικές, με προεξάρχουσα την αειθαλή Μασέλου. Από τον Προφήτη συγκριτικά καλύτερες οι Στεφάνου και Κρίτσαλου. Πολύ καλή η διαιτησία των Δελαγραμμάτικα και Αρφαρά.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 46-47 (12-14, 23-26, 33-39, 46-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελαγραμμάτικας, Αρφαρά
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Παπακωνσταντίνου 5(1), Δροσωτάκη 7, Σπύρη, Κοντοδιού 1, Ζεβαχιργιάν 5(1), Στεφάνου 17(1), Ζαφείρη, Κρίτσαλου 8, Τσιφτελή 3, Ρεπούση, Τραυλού, Κομνηνέλλη.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζέρβα):Κοτρώτσου, Σπίνου 10, Κρικομόρο, Σχούλη 9, Σταμάτη 13, Μασέλου 15, Φεντίση, Γκίλια, Κωστοπούλου.
➽H oμάδα μας ευχαριστεί θερμά το σωματείο του Φοίνικα Πειραιά, που την παραμονή του αγώνα μας παραχώρησε την προπονητική του ώρα στο γήπεδο "Σαλπέας".