Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 73-64

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη σήμερα για τον Προφήτη, που με το 73-64 επί του Αετού εδραιώνεται στην ζώνη των πλέι-οφ, ισοβαθμόντας πια στην τρίτη θέση με τον Τελαμώνα.
Εντελώς διαφορετικό το σημερινό ματς από αυτό του πρώτου γύρου στην Καλλιθέα. Εκείνο το βράδυ οι παίκτες του Αετού ήταν πολύ εύστοχοι, σε αντίθεση με τώρα που δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή της αναμέτρησης να βρουν ρυθμό στην επίθεσή τους. Ρόλο σε αυτό έπαιξε τόσο η άμυνα του Προφήτη όσο και η κακή μέρα των σουτέρ της ομάδας του Σταυρακόπουλου. Ο Προφήτης αντίθετα, ναι μεν έκανε το σύνηθες νωθρό του ξεκίνημα (2-7), αλλά στη συνέχεια φάνηκε να πατάει καλύτερα και μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερος στο β', φτιάχνοντας σταδιακά τις διαφορές που του έδωσαν τη νίκη. Εφαλτήριο για τους γηπεδούχους ήταν κυρίως τα μακρινά σουτ, όπως ένα πολύ δύσκολο buzzer beater τρίποντο του Μακρινού από τη γωνία για το 53-47 του τρίτου δεκαλέπτου και ένα τρίποντο και φάουλ του Παπαστάμου για το 60-51 λίγο αργότερα. Αυτά τα καλάθια έδωσαν σκορ και ψυχολογία στον Προφήτη, που έφτασε τη διαφορά στο +14 (70-56) δύο λεπτά πριν το τέλος, για να έρθει το τελικό 73-64.
Σε περίοδο μεγάλης φόρμας ο Μακρινός, για τρίτο συνεχόμενο ματς τελειώνει με τριαντάρα, με συμπαραστάτη του σκοράρισμα τον "γιατρό" (Παπαστάμος). Ο Γαζής πάντως βρήκε λύσεις σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού (άμυνα, σκορ, δημιουργία) και από άλλα παιδιά, όπως τον Πατμανίδη, τον Μαυροδάκο και τον Αντωνίου, ενώ καλύτερός μας στον αμυντικό τομέα ήταν ο Αλεβιζάκης. Από τον Αετό κορυφαίος ο Προμπονάς και πάλεψε ο Κοζομπόλης. Μέτρια η διαιτησία των Αυγερινού και Αρφαρά, με τα όποια λάθη τους πάντως να είναι μοιρασμένα και να μην επηρεάζουν την εξέλίξη της αναμέτρησης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 73-64 (12-12, 32-28, 53-47, 73-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αυγερινός Γ., Αρφαρά
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 9, Ρουσουνέλος 5(1), Πατμανίδης 5, Τόμπρος, Ρούτσιας, Μακρινός 30(3), Αντωνίου 3(1), Αλεβιζάκης, Σκαντζής 4, Καραμάνης, Παπαστάμος 17(3).
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Τ. Σταυρακόπουλος): Δημητρακόπουλος 3(1), Σταυρακόπουλος 3(1), Σωτηρόπουλος 4, Ρούσης 2, Μπακάλης 8, Βασδέκης 2, Κοζομπόλης 8, Καραϊσκάκης 2, Φιλίππου 7, Μηνάς 4(1), Κιφοκέρης 8, Προμπονάς 13.