Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 45-36

Πολύτιμη νίκη για τον Προφήτη, δεδομένου ότι το σημερινό αποτέλεσμα μεταφέρεται και στην επόμενη φάση, όπου φυσιολογικά θα βρίσκεται και ο Πορφύρας.
Πολύ κακό ματς σήμερα στα Καμίνια, με χαμηλό τέμπο, ελάχιστους αιφνιδιασμούς και μεγάλη αστοχία και από τις δύο ομάδες. Ο σκληροτράχηλος Πορφύρας δεν άφησε τον Προφήτη να βρει ρυθμό, καταφέρνοντας να βρίσκεται κοντά σε όλη τη διάρκεια του ματς, με τις γηπεδούχες να έχουν σταθερά το προβάδισμα, όχι όμως σε επίπεδα που θα τις επέτρεπαν να εφησυχαστούν. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο (19-16) ήταν τραγικό ποιοτικά, με τον Προφήτη στο τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει κάποιες λύσεις (κυρίως μέσα από επιθετικά ριμπάουντ) και να φτιάχνει μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, την οποία κατάφερε να συντηρήσει μέχρι το φινάλε. Παρότι επιθετικά δε βρέθηκε σε καλή μέρα, ο Προφήτης ήταν εξαιρετικός αμυντικά, προσαρμόζοντας τα μαρκαρίσματά του στις καλές σουτέρ του Πορφύρα και μην αφήνοντάς τες να βρουν πεδίο δράσης.
Σε ένα τέτοιο ματς δύσκολα θα βρούμε διακριθείσες. Πρώτη σκόρερ του αγώνα και μοναδική διψήφια η Δροωτάκη (11 π.), ενώ από τον Πορφύρα είναι ενδεικτικό πως καμία δε σημείωσε πάνω από πέντε πόντους. Τουλάχιστον τα κορίτσια και των δύο ομάδων είχαν διάθεση και προσπάθησαν με πείσμα, έστω κι αν αυτό δε μεταφράστηκε σε θέαμα υψηλού επιπέδου. Ανδρεόπουλος και Γ. Πέππας διαχειρίστηκαν σωστά την αναμέτρηση.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 45-36 (7-7, 19-16, 34-25, 45-36)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ανδρεόπουλος, Πέππας Γ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη, Δροσωτάκη 12, Ραφελέτου, Τηλεμάχου 3, Πούλη 4, Κρίτσαλου 6, Ζαφείρη, Παπαδοπούλου 5(1), Γουλουμή 1, Δαρζέντα 2, Τσελεπίδου 7, Γιαννοπούλου 5.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Π. Οικονομόπουλος): Κιουρτζίδου 4, Σταθάκη 5(1), Κοκκίνη 3, Μπουκουβάλα, Κοτσώνη 4, Καρακλή 2, Χατζηγεωργίου 5, Λαουλάκου 4(1), Ρεβίδη 3(1), Μπάτσκα 2, Μεμίνι 4.