Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 68-60

Δεν ήταν γραφτό τελικά να ανέβει ο Προφήτης. Παρότι έφτασε τη σειρά στα όριά της, ο Φοίνικας ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος μετά τη νίκη του με 68-60 στο πέμπτο ματς.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον τρόπο που μας έχουν συνηθίσει οι δύο ομάδες: Τον Φοίνικα να μπαίνει πιο δυνατά και τον Προφήτη να κυνηγάει στο σκορ. Το δεκάλεπτο έκλεισε 21-11, με τους τυπικά γηπεδούχους να επιστρατεύτουν ξανά κλειστή άμυνα και τον Προφήτη να είναι άστοχος από μακριά. Η διαφορά έκλεισε σχετικά γρήγορα, 28-26 λίγο πριν την ανάπαυλα, όμως ο Φοίνικας ξαναπήρε καλή διαφορά (34-26) με ένα τρίποντο ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου και ένα ακόμα με την έναρξη του δευτέρου. Με τα φάουλ να αρχίζουν σιγά-σιγά να μπαίνουν κι αυτά στην εξίσωση του αγώνα (Σταυρόπουλος και Γεροδήμος έκαναν νωρίς από τέσσερα), ο Προφήτης βρήκε ρυθμό και ενέργεια και μάζεψε ξανά το σκορ, περνώντας μάλιστα και μπροστά με 51-52 στο 31'. Αυτό που μας έλειψε ήταν ένα μεγάλο σουτ που θα έδινε και το μομέντουμ. Το σουτ αυτό το βρήκε ο Φοίνικας, χάρη σε ποιον άλλον, τον Τσιριγωτάκη, που με το σκορ στο 56-56 πάτησε από τα εφτάμιση μέτρα και ήταν εύστοχος, τρία λεπτά πριν το τέλος. Από κει και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή για τον Προφήτη, που έχασε όλες τις δικές του κρίσιμες επιθέσεις και με τον Τσιριγωτάκη να είναι εύστοχος στις βολές (5/6) η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της ομάδας της Αγίας Σοφίας.
Αν ο Φοίνικας θέλει να προσωποποιήσει την άνοδο του, σίγουρα θα το κάνει με τον Τσιριγωτάκη, που στον τελικό έβαλε την προσωπικότητά του και πήρε την ομάδα του από το χέρι. Στο τελευταίο αυτό ματς ο Ακτσόγλου ευτύχησε να βρει λύσεις και από άλλους παίκτες, όπως τον Στιβακτάκη, ενώ για τον Προφήτη πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Κοντοσώρος. Καλή η διαιτησία του Παπαγεωργίου, από τον Τζίμη έχει πολλά παράπονα ο Προφήτης, ενώ μετά το τέλος κρατήθηκε το δελτίο του Γεροδήμου για εξύβριση.
Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε στους μικρούς τελικούς, μια διαδικασία η οποία είναι πολύ επίπονη, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Αντίπαλος θα είναι η Βάρη (με τη σειρά να ξεκινάει από 1-1), με το νικητή να κερδίζει την τέταρτη θέση, κάτι που δεν φαίνεται να έχει αντίκρυσμα, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 68-60 (21-11, 31-26, 51-50, 68-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Παπαγεωργίου
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ. (Σ. Ακτσόγλου): Τσιριγωτάκης 27(5), Στιβακτάκης 11(1), Σταυρόπουλος 7, Σπανός 13(1), Σιδέρης, Φράγκος, Διβριώτης 4, Παπαδημητρίου, Δημόπουλος, Ζέφι 6(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μυλωνόπουλος, Γεροδήμος 12(1), Τζανής 4, Σιδέρης, Σαραντάκος, Μακρινός 18, Κοντοσώρος 21, Φίλης 2, Λέσι, Στρατούλης 3(1).