Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-49

Πολύ σπουδαία νίκη για τον Προφήτη, που επικράτησε για δεύτερη φορά φέτος του Ατρoμήτου και "αγκάλιασε" την τετράδα, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να στοχεύσει ακόμα και σε ένα ψηλό πλασάρισμα.
Τοπικό ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες, οπότε ήταν λογικό καμία από τις δύο ομάδες να μην παίξει καλό μπάσκετ. Ο Προφήτης προσπάθησε από την αρχή να πιέσει, υπήρχαν στιγμές που αυτό του βγήκε κι έτσι μετά το ισόπαλο 10-10 της πρώτης περιόδου άρχισε να έχει εκείνος το προβάδισμα. Μετά τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (με τις "μικρές" να αναλαμβάνουν σε εκείνο το σημείο το σκοράρισμα) η ομάδα του λόφου πέρασε μπροστά και έμελλε να μην ξανακοιτάξει πίσω, περνώντας με 13-20 στο 14' και κλείνοντας το ημίχρονο στο 19-24. Ο Ατρόμητος έφτασε στο 24-26 στο 23', αλλά ο Προφήτης βασίστηκε στην άμυνα του και έκλεισε το τρίτο με ακόμα πιο καθαρό προβάδισμα, 26-36. Στο τέλος αρκούσε τα κορίτσια μας να δείξουν συγκέντρωση, κάτι που έγινε και κράτησε τον Ατρόμητο μακριά μας, για να μην απειληθούμε και να φτάσουμε στο τελικό 42-49.
Ο Προφήτης χθες ήταν άστοχος, έχασε πολλά εύκολα καλάθια, δεν το πλήρωσε όμως γιατί έπαιξε με δύναμη, έφερε εξ' αρχής το ματς στα μέτρα του (με πίεση και τρέξιμο) και όταν χρειάστηκε βρήκε λύσεις και ψυχολογία στην άμυνα. Καλύτερη παίκτρια του γηπέδου η Πούλη και πολύτιμη η παρουσία της Τσελεπίδου, ειδικά στην άμυνα, ενώ από τον Ατρόμητο ξεχώρισε η Τσαχάλη, που πάντα παίζει καλά εναντίον μας. Άριστοι οι Μαυρέλης και Ανδρεόπουλος.
Δυστυχώς τη νίκη δεν την χαρήκαμε όσο θα θέλαμε, λόγω του τραυματισμού της Γιαννοπούλου στο γόνατο. Η Χρύσα μας θα βγάλει μαγνητική αύριο για να φανεί ποια είναι η ζημιά και το μέγεθός της, με τις ευχές όλου του συλλόγου να τη συνοδεύουν για να μην είναι κάτι σοβαρό.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-49 (10-10, 19-24, 26-36, 42-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Ανδρεόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Π. Καραγάνης): Χατζή, Σιτζάνη, Σωτηρίου 6(1), Μοσχονά 6, Τσαχάλη 16(3), Λαουλάκου, Μπαρμπαλιά 4, Καρρά 7. Τσουμπρή 2, Φλεβαράκη 1, Τζινλή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 2, Δροσωτάκη 9, Σπύρη, Λαζάρου 9. Ζεβαχιργιάν, Κουτσοδήμου 4, Τσελεπίδου 5, Νιάρχου, Γουλουμή, Πούλη 12, Ιωαννίδου 3(1), Γιαννοπούλου 4(1).