Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ 3-0

Τέλος του πρώτου γύρου που βρίσκει τον Προφήτη στις θέσεις της απ' ευθείας ανόδου, μετά την πολύ μεγάλης -βαθμολογικής και ψυχολογικής- σημασίας νίκη επί της Άνω Νεάπολης στο ντέρμπι του ομίλου.
Μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης εβδομάδας στο Πέραμα η ομάδα μας έβγαλε αντίδραση και πήρε το πολύ σπουδαίο αυτό ματς. Ο αγώνας είχε από την αρχή ωραίο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν επιθετικά και με τη μπάλα κάτω. Μετά από δυο-τρεις φάσεις για τον καθένα, ο Προφήτης ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων, μετά μάλιστα από δική τους στημένη μπάλα κοντά στην περιοχή μας. Ο Κλάπης βγήκε στην αντεπίθεση και σέντραρε από δεξιά, ο αμυντικός αντί να διώξει ουσιαστικά "έστρωσε" στον Φώσκολο, που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Προφήτης κράτησε το υπέρ του σκορ μέχρι το ημίχρονο και με την έναρξη της επανάληψης διπλασίασε, με τους ρόλους να αλλάζουν και τον Φώσκολο να δίνει στον Κλάπη που από πλάγια δεξιά πλάσαρε όμορφα τον Αντωνιάδη. Μετά το 2-0 η Άνω Νεάπολη ανέλαβε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς. Σίγουρα στο διάστημα 55'-75΄οι φιλοξενούμενοι δικαιούνταν ένα γκολ, έχασαν όμως διαδοχικά μεγάλες ευκαιρίες με τους Δημητρίου, Συναδινό και Ιωαννίδη. Και εντέλει αυτός που "χαμογέλασε" ήταν και πάλι ο Προφήτης, με τον Κλάπη ("μέσα" και στα τρία γκολ μας) να βρίσκει τον Κλάδη, που από κοντά "έκλεισε" το σκορ στο 3-0. Ο Προφήτης είχε διαστήματα που έπαιξε πολύ ωραία μπάλα και δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες (η αμυντική μας τετράδα ήταν κατά το ήμισυ διαφορετική από τη συνηθισμένη) παίρνοντας ένα ντέρμπι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια. Έτσι η ομάδα μας διατηρήθηκε στην πρώτη τριάδα, έχοντας μάλιστα σχετικά καλή διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν, αν και όλα αυτά πιθανόν να μη λένε τίποτα, καθώς όπως έχει δείξει η ροή του πρωταθλήματος, όλοι μπορούν να χάσουν από όλους.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ 3-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βλαντής (Φυρογένης, Λεκαράκος)
ΣΚΟΡΕΡ: 30' Φώσκολος, 50' Κλάπης, 77' Κλάδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Τασιούλας): Παλυβός, Τσάδαρης Α., Περπερίδης, Πατριώτης, Φραντζέσκος (86' Σκαλιτόπουλος), Σελίμης, Κλάπης, Τίκας, Καλλινικίδης (70' Κλάδης), Φώσκολος, Μανωλάκος (76' Φιλιππάκος).
ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ: Αντωνιάδης, Αλεξάρου (46' Δεληαντωνίου), Παλαιολόγος, Πλάκας, Καρνάτος, Σπανάκος, Συναδινός, Δημητρίου, Βατούγιος, Μπόγρης, Ιωαννίδης Π. (59' Ιωαννίδης Σ.).