Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. 64-54

Θαυμάσιος ο Προφήτης, νίκησε τον Φοίνικα στο ντέρμπι της αγωνιστικής και διατήρησε το αήττητο, ενώ παράλληλα πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο κύπελλο.
Στα Καμίνια χθες έγινε ένα πολύ ωραίο και δυνατό ντέρμπι, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι δύο ομάδες. Ο Προφήτης από την αρχή έδειξε να δίνει έμφαση στην άμυνα, έκλεισε καλά τους χώρους (ειδικά στις ψηλές) και βρίσκοντας ταυτόχρονα κάποια μακρινά σουτ (τρία τρίποντα στο δεκάλεπτο) έφτιαξε από νωρίς μια καλή διαφορά (17-9). Παρά τα πολλά του λάθη, κατάφερε να κρατήσει αυτή τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο, αφού και στην άλλη πλευρά ο Φοίνικας έκανε επίσης πολλά λάθη, ενώ ήταν και πολύ άστοχος. Η ανάπαυλα μας βρήκε στο 28-19, με τον Προφήτη να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό, κάτι που έγινε ακόμα πιο εμφανές λίγο αργότερα, όταν (και πάλι με τρίποντα) η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της, το +19 του 24' (41-22). Ήταν βέβαια δεδομένο πως δε θα γινόταν να πάει όλο το ματς έτσι, και κάποια στιγμή ο Φοίνικας θα έκανε την αντεπίθεσή του. Αυτή ήρθε χάρη στο κοντό σχήμα του Αράπη (με Βροχίδου-Ρώκα για πρώτη φορά μαζί) και στο 41-34 του 28' το παιχνίδι έδειχνε να ανάβει και πάλι. Ο Προφήτης σε αυτό το χρονικό σημείο φαινόταν καταπονημένος, όμως ο Χλιαουτάκης έκανε τη διαχείριση που έπρεπε και με ένα δικό μας σερί-απάντηση το σκορ έφυγε και πάλι (50-34 στο 31'). Ούτε εκεί όμως τέλειωσε το ματς, ο Φοίνικας με πίεση και υπερπροσπάθεια έφτασε μέχρι το -5 (57-52 δύο λεπτά πριν το τέλος), αλλά ο Προφήτης είχε ακόμα αποθέματα, έβαλε τις βολές και δεν κινδύνευσε μέχρι τη λήξη. Κυρίως γιατί έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση, κάνοντας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο μόλις 5 λάθη (σε αντίθεση με τα 15 του πρώτου), ενώ πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε και το ότι πήραμε τα αμυντικά ριμπάουντ, απέναντι σε μια ομάδα με παίκτριες που πηγαίνουν πολύ στο επιθετικό και τελειώνουν τις φάσεις. Και να μην ξεχάσουμε και τις καλές μας επιστροφές, που δεν επέτρεψαν στον Φοίνικα να βρει εύκολους πόντους, ένα ακόμα στοιχείο σε πλήρη αντιδιαστολή με τον αγώνα του κυπέλλου πριν από ένα μήνα. Για τον Προφήτη δεν υστέρησε καμία. Αν πάντως έπρεπε να διαλέξουμε κάποια, θα ήμασταν ανάμεσα στην Τσελεπίδου, που δίνει τρομερή ενέργεια, ειδικά στην άμυνα όπου βρίσκεται παντού, στην Αρχοντάκη που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και φυσικά στην Γιαννοπούλου, που όσο καιρό λείπει η Πετρίνα παίζει για δύο και είναι καταπληκτική. Από τον Φοίνικα πάλεψαν περισσότερο οι δύο Οικονομάκη. Πολύ καλή η διαιτησία των Σκουλαρίκη και Δαγκλή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 64-54 (17-9, 28-19, 48-34, 64-54)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκουλαρίκης, Δαγκλής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 7(1), Δροσωτάκη 6, Σπύρη 2, Λαζάρου 9, Νιάρχου, Ζεβαχιργιάν 6(2), Τσελεπίδου 7, Καλοβυρνά, Γουλουμή 8(1), Ιωαννίδου 3(1), Γιαννοπούλου 16(2).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Ρώκα 5, Λιβανού 5, Βροχίδου 3(1), Ρούτση 3(1), Μάλαμα 3, Καρελά 4, Καψοκόλη 7, Κουταλιάνου, Οικονομάκη Κ. 13, Οικονομοπούλου, Τσιρλιγκάνη, Οικονομάκη Ζ. 11.