Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΑΝΑΙΓΙΝΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-77

Ιδανικά ξεκίνησε για τον Προφήτη το πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Η ανανεωμένη ομάδα του λόφου απέφυγε τις παγίδες που έκρυβε το ταξίδι στα Μέθανα και μετά από μια μεστή εμφάνιση πήρε τους πρώτους δύο βαθμούς για φέτος.
Το ματς ήταν δύσκολο και το τελικό σκορ μάλλον δεν δείχνει ακριβώς αυτό που έγινε σήμερα στο ολοκαίνουργιο κλειστό της πελοποννησιακής κωμόπολης. Μετά από τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, ο Προφήτης άρχισε την προσπάθεια του να χτίσει διαφορές (όπως το 12-18 του 9ου λεπτού), όμως η Αίγινα έμενε πάντοτε μέσα στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι την περισσότερη ώρα επέλεξαν κλειστή ζώνη, αλλά ο Προφήτης βρήκε λύσεις, είτε από την περιφέρεια (τελειώσαμε με 11 τρίποντα), είτε με τον αιφνιδιασμό. Η Αίγινα είχε τις απαντήσεις με τον πολύ καλό Χαρατσή, το ημίχρονο πήγε στο 28-35, στο 23' ξεφύγαμε με 29-41, αλλά το ματς άναψε λίγο μετά, με την ομάδα του Καρανδρέα σε αυτό το σημείο να κάνει τη μεγάλη προσπάθεια για επιστροφή, να φτάνει μέχρι το -4 (40-44 στο 27'), αλλά τον Προφήτη να αντέχει χάρη στον Μακρινό (43-52 στο 30'). Το δυνατό ξεκίνημα στην τελευταία περίοδο σιγούρεψε και τη νίκη, καθώς οι νησιώτες σταδιακά άφησαν το παιχνίδι στη μοίρα του και απελευθερωμένοι πια οι παίκτες του Προφήτη έφτασαν τη διαφορά στο +27.
Τεράστιας σημασίας η νίκη και αυτό εκτιμούμε ότι θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος, καθώς από τα Μέθανα κανείς δεν θα περάσει εύκολα. Πέρα από την σκληροτράχηλη ομάδα του Παναιγιναϊκού, πρόκειται για ένα πολύ κουραστικό ταξίδι, τρεις ώρες να πας και τρεις να γυρίσεις. Ο Προφήτης πήγε με μόλις εννιά παιδιά, που όμως έδειξαν χαρακτήρα και έδωσαν τέλος σε μια απίστευτη αρνητική παράδοση: Είχαμε να κερδίσουμε σε πρεμιέρα πρωταθλήματος οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 2008!
Πολύ καλή η διαιτησία των Γερουλάνου και Φιλίππου.
ΠΑΝΑΙΓΙΝΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-77 (15-18, 28-35, 43-52, 50-77)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γερουλάνος, Φιλίππου.
ΠΑΝΑΙΓΙΝΑΪΚΟΣ (Δ. Καρανδρέας): Ψωμιάδης, Γρυπαίος, Χριστοδούλου 2, Φλέσσας, Χαρατσής 21(4), Κάτσας 11(1), Ξυδούς 6, Καλέμι 2, Στρατηγός, Τζίτζης 4, Χαρτοφύλαξ 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Κακλέας 2, Μυλωνόπουλος, Σαμοΐλης 7, Σιδέρης 3, Σαραντάκος 3(1), Μακρινός 29(3), Κοντοσώρος 10, Μουλαράι 5(1), Στρατούλης 18(6).

Για  τους  παλιότερους μπασκετικούς του Προφήτη, το όνομα "Μακρινός" σημαίνει πάρα πολλά. Ο Μιχάλης και ο Γιώργος ήταν από τους στυλοβάτες της ομάδας τη δεκαετία του '80, έχοντας ανεκτίμητη προσφορά, πρώτα σαν παίκτες και μετά σαν προπονητές.  Ο Μάρκος, έστω κι αν άργησε (στα 34 του), φόρεσε κι αυτός σήμερα για πρώτη φορά τη φανέλα του Προφήτη, συνεχίζοντας έτσι την παρακαταθήκη που άφησαν ο πατέρας του και ο θείος του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνδύασε το ντεμπούτο του με μια μεγάλη νίκη της ομάδας, αλλά και μια δική του εκπληκτική εμφάνιση.