Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 60-55

Όσο κι αν ακόμα είναι πολύ νωρίς για να "βαφτίζουμε" παιχνίδια, αυτό με τη Νέα Σμύρνη ήταν σίγουρα ένα ματς στόχων, αφού απέναντί μας είχαμε μια ομάδα που θεωρείται -και είναι- από τους διεκδικητές της ανόδου.
Ο Προφήτης κατάφερε να πάρει την πολύ σπουδαία νίκη, έστω κι αν δεν ήταν καθόλου καλός. Για την ακρίβεια είχε πολλά νεκρά διαστήματα, έδειξε όμως χαρακτήρα στο φινάλε, όταν η Νέα Σμύρνη είχε πλησιάσει και φαινόταν ικανή να φύγει με το διπλό. Η ομάδα του λόφου φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά (13-6), στη συνέχεια όμως, και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν τραγική (ειδικά στην άμυνα) και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν καθαρά κεφάλι στο σκορ και να πάνε στα αποδυτήρια με ένα πολύ βολικό γι' αυτούς +6. Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν μέχρι εκείνη την ώρα καλή κυκλοφορία και σωστές επιλογές, στην επανάληψη όμως ο Προφήτης παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και γύρισε γρήγορα την κατάσταση. Το διάστημα 21'-27' ήταν το καλύτερο για εμάς μέσα στο ματς και το 25-31 έγινε 44-33, αλλά εκεί αντί να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι, ξανακαθήσαμε. Έτσι η καρδάρα χύθηκε μέσα σε τρία λεπτά, στα οποία η ομάδα του Αγγελάκη έκανε σερί 1-11, και με το 45-44 του 30' έστειλε το ματς στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό που ίσως έπαιξε ρόλο στο κρίσιμο τέταρτο  δεκάλεπτο ήταν πως ο Προφήτης δεν έχασε σε καμία στιγμή το προβάδισμα, ενώ ευτύχησε να βρει μεγάλα σουτ από παίκτες που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν σκοράρει (Στρατούλης, Κακλέας). Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος ο Καρούζος με τρίποντο από τη γωνία μείωσε σε 56-55, όλα φαίνονταν να κρέμονται από μια κλωστή, όμως τουλάχιστον σε αυτό το σημείο ο Προφήτης έβγαλε τις άμυνες, ενώ ο Σαμοΐλης με ένα παληκαρίσιο καλάθι 23" πριν το τέλος, έκανε το 58-55, που μετά και την επόμενη μας καλή άμυνα, έριξε τους τίτλους τέλους.
Μακρινός και Κοντοσώρος ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τον Προφήτη, "κλειδί" όμως ήταν η παρουσία του Μυλωνόπουλου, που στο τρίτο δεκάλεπτο μας γέμισε ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δομένικος και Καρούζος ξεχώρισαν από την πολύ δυνατή Νέα Σμύρνη, για την οποία η ήττα στα Καμίνια ήταν η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα. Πολύ σωστοί οι Παπαγεωργίου και Τζίμης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 60-55 (14-16, 25-31, 45-44, 60-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαγεωργίου, Τζίμης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Κακλέας 5(1), Μυλωνόπουλος 3, Μουλαράι 6(1), Σαμοΐλης 7. Σιδέρης 3(1), Σαραντάκος 3, Μακρινός 17(1), Κοντοσώρος 13, Λέσι, Σταθόπουλος, Στρατούλης 3(1).
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (Δ. Αγγελάκης): Τσιώλης 7(1), Δημητρέας, Ανδρεαδάκης 3, Αλφιέρης 2, Δομένικος 13(1), Γιαννακοδήμος Η. 2, Καλογερόπουλος 7, Πολυχρονάκης, Γιαννακοδήμος Α. 5, Σιδέρης 7(1), Καρούζος 9(1).