Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-60

Μόνο για ένα δεκάλεπτο έπαιξε χθες ο Προφήτης και φυσικά έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει, με το 67-60 από τον Απόλλωνα στο Μοσχάτο να πληγώνει για μια ακόμη φορά τον εγωισμό της ομάδας.
Ο Προφήτης μπήκε περπατώντας (18-8 στο 8'), κατάφερε όμως να διορθώσει την κατάσταση και να πάρει κεφάλι, έχοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο επιτέλους παίξαμε άμυνα. Το επιμέρους 5-18 μας έστειλε στα αποδυτήρια με 23-30, αποδείχθηκε όμως πως αυτό ήταν μόνο μια καλή παρένθεση. Στην επανάληψη ο Προφήτης απέδειξε εκ νέου τους λόγους που διαθέτει (και πρακτικά αλλά και σε αριθμούς) την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι διάβασαν τα τεράστια κενά που είχαμε, βρήκαν εύκολους πόντους και ξαναέγιναν εκείνοι αφεντικά του ματς. Πριν κλείσει η τρίτη περίοδος όλα είχαν έρθει εντελώς ανάποδα (48-40 στο 29'), ο Προφήτης είχε πια ένα βουνό να ανέβει και η φιλότιμη ομάδα του Απόλλωνα δεν είχε σκοπό να αφήσει το ματς να της φύγει. Οι δικοί μας συνέχισαν να κάνουν λάθη και να πουλάνε τις μπάλες, οπότε η νίκη για τον Απόλλωνα ήρθε μάλλον εύκολα, με τον Προφήτη να μην καταφέρνει να μπει ποτέ στη διεκδίκηση και το τελικό σκορ να σφραγίζει ένα ακόμα δύσκολο βράδυ.
Για τους νικητές, τρομερό ματς έκανε ο Βεργογιάννης με 33 πόντους και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κορωνιός. Από εμάς διασώθηκαν κάπως οι Ξενικάκης, Σαμοΐλης, Σανδάλης. Άψογη η διαιτησία των Τσουραπά και Ευαγγελίδη.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-60 (18-12, 23-30, 48-43, 67-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσουραπάς, Ευαγγελίδης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΙΡ. (Γ. Κορωνιός): Παυλάτος, Κορωνιός 15(2), Τσεβρενίδης 6, Βεργογιάννης 33(1), Καραδήμας 3, Ζαμπέτας, Γαρμπής, Φουντουλάκης 6, Βλασσόπουλος 4, Καμαρινός.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Αναστασόπουλος): Καλατζής, Σανδάλης 4, Σαμοΐλης 25(5), Παλαιγεωργίου 4, Γκιουλιστάνης 1, Ξενικάκης 19, Καμπύλης 3, Μπούζας 2, Μυσιρλής, Μουστάκας 2.