Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 40-56

Πολύ σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Προφήτη στη Μάνδρα, μετά από δυνατό ματς, αλλά και μια εξαιρετική εμφάνιση για τις "κυανέρυθρες".
"Κλειδί" για την χθεσινή μας επικράτηση ήταν η άμυνά μας, και ειδικότερα ο περιορισμός των Τσίρμπα-Πιτσάκη. Ο κόουτς Χλιαουτάκης επέλεξε από την αρχή να προσαρμόσει το πλάνο του πάνω τους, ρισκάροντας παράλληλα κάποια ελεύθερα περιφερειακά σουτ από τις υπόλοιπες. Σε πρώτη φάση οι γηπεδούχες είχαν λύσεις (9-4 στο 5'), αλλά το προβάδισμά τους δε θα μπορούσε να έχει διάρκεια από τη στιγμή που οι δύο σκόρερ τους ήταν κλεισμένες και ενώ ο Προφήτης σταδιακά άρχισε να βρίσκει επαφή με το καλάθι. Έτσι στο δεκάλεπτο προηγηθήκαμε 11-16 και στη συνέχεια λειτούργησε το περιφερειακό σουτ, όταν με τρία συνεχόμενα τρίποντα το 15-20 έγινε 18-29 για το ημίχρονο. Σε όλο το δεύτερο μέρος ο Προφήτης είχε σταθερά διψήφια διαφορά και δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του όταν η Μάνδρα πίεσε σε όλο το γήπεδο, φτάνοντας έτσι στη νίκη χωρίς να απειληθεί.
Πέρα από το καλό μας παιχνίδι στην άμυνα, ήμασταν δυνατοί και επιθετικά, με τα έξι τρίποντα να είναι τα περισσότερα που έχουμε πετύχει φέτος. Δροσωτάκη, Πούλη και Σπύρη ήταν οι διακριθείσες για την ομάδα του λόφου (αν και καμία δεν υστέρησε), ενώ για τη Μάνδρα πάλεψαν περισσότερο οι Κουκή και Πεφάνη. Πολύ καλή η διαιτησία των Χριστοδουλάκη και Καταγά.
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 40-56 (11-16, 18-29, 29-42, 40-59)\
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδουλάκης, Καταγάς
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (Κ. Τσίμπας): Σηφάκη, Πετροπούλου 6(1), Καμπόλη 3(1), Κοτσώνη 4, Τσίρμπα 8, Τάσου, Πιτσάκη 2, Δαρζέντα, Πεφάνη 6, Κουκή 11(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 7(1), Δροσωτάκη 13(3), Σπύρη 4, Λαζάρου 11, Καλοβυρνά, Κοντογιώργου, Γουλουμή 2, Πούλη 12(1), Ιωαννίδου 3(1), Γιαννοπούλου 4.