Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-0

Αηδία και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας. Οι αγώνες παίζονται κάπου αλλού, σίγουρα πάντως όχι στα γήπεδα, και ο Προφήτης Ηλίας έπεσε για μια ακόμη φορά θύμα, με το ποτήρι της οργής να ξεχειλίζει και να προκαλεί τα τρομερής έκτασης επεισόδια που έγιναν στο φινάλε.
Ούτε οι διαμαρτυρίες μας, ούτε η ανακοίνωση που βγάλαμε, ούτε όλοι οι άλλοι τρόποι που προσπαθούμε να ζητήσουμε ισονομία κάνουν κάποιο αυτί να ιδρώσει. Αντιθέτως τα χτυπήματα είναι ακόμα πιο βίαια και η επιδίωξη πια προφανής. Εκτελεστής μας αυτή τη φορά ο Φουρναράκης, από τις παλιές καραβάνες των πειραϊκών γηπέδων, που στο 94' του αγώνα έδωσε τεχνική ποινή (!) σε παίκτη μας κοντά στην περιοχή μας. Και άντε την έδωσε... Το φάουλ αυτό, σύμφωνα με τους κανονισμούς είναι έμμεσο, αλλά εκτελέστηκε απ' ευθείας, μπήκε γκολ, και φυσικά (αφού ήταν σε βάρος μας), μέτρησε. Ο Φουρναράκης είχε προσπαθήσει να καθαρίσει τη μπουγάδα νωρίτερα, όταν στο 7' έδωσε πέναλτι (χέρι) σε μια αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, αλλά του χάλασε τα σχέδια ο Βοστάνης, που απέκρουσε την εκτέλεση του Μάνδυλα. Ο Προφήτης (που βολευόταν και με ισοπαλία, ώστε να μπει στα μπαράζ με 3 βαθμούς μπόνους) κατάφερνε να κρατά τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή του, παρότι ο Ασημομύτης αναγκάστηκε να κατεβάσει ένα αδόκιμο σχήμα, "χαραμίζοντας" τον κουμανταδόρο της ομάδας Τσιριγώτη σε θέση λίμπερο και βάζοντας μπροστά του στα στόπερ τους Α. Τσάδαρη και Φεϊζάι. Τελικά τη λύση έδωσε ο ρέφερι, που χορήγησε στον Θεοφανόπουλο την ευκαιρία να κάνει το 1-0.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Φουρναράκης πλήρωσε με τον χειρότερο (και άκρως καταδικαστέο) τρόπο, όχι μόνο τα δικά του σφυρίγματα, αλλά και τον συσσωρευμένο θυμό όλης της χρονιάς. Δέχτηκε την ομαδική επίθεση των ποδοσφαιριστών μας, που τον έκαναν μπαούλο στο ξύλο, και αφού πήγε στο Τζάνειο για περίθαλψη, έκλεισε το φύλλο αγώνα στο Α.Τ. Κερατσινίου, στις δέκα το βράδυ, αναγράφοντας σε αυτό τρεις παίκτες μας, που κινδυνεύουν τώρα με πάρα πολύ βαριές τιμωρίες.
Αλήθεια, έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάλα και να διεκδικούμε ότι μας αναλογεί; Είναι φανερό ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν αποφασίσει πως εμείς θα πέσουμε κατηγορία. Ο Προφήτης την Κυριακή ξεκινά τα μπαράζ παραμονής, αποδεκατισμένος αγωνιστικά, εντελώς άδειος ψυχολογικά και με τη μοίρα του προδιαγεγραμμένη. Τα μπαράζ όμως πρέπει να γίνουν γιατί το λέει η προκήρυξη. Και εμείς πρέπει να βρούμε το κουράγιο, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συμμετέχουμε στη διαδικασία, κι ας ξέρουμε ότι είμαστε το πρόβατο που πηγαίνει στη σφαγή. Ο Προφήτης Ηλίας και οι ποδοσφαιριστές του θα τιμωρηθούν πολύ σκληρά, αλλά το δικό μας δίκιο ποιος θα μας το δώσει; Σίγουρα πάντως όχι το κονκλάβιο της Ε.Π.Σ.Π.,από το οποίο δεν περιμένουμε πια απολύτως τίποτα, και το οποίο θα επισκεφθούμε μέσα στη βδομάδα περισσότερο για εθιμοτυπικούς λόγους...
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φουρναράκης (Βλάχου, Σύρρος)
ΣΚΟΡΕΡ: 94' Θεοφανόπουλος
ΑΠΟΒΟΛΗ: 94' Τσάδαρης Χ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡ.: Μπραχίμι, Θεοφανόπουλος, Παλαιολόγος (65' Κλοπώδης), Αναστασίου, Σερεμέτης, Φράγκος, Μάνδυλας, Κανάκης, Τσάτσος, (47' Κιούσης), Καρακάσογλου, Δαμίγος (80' Γουναρόπουλος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ: Βοστάνης, Περπερίδης, Τσάδαρης Χ., Τσάδαρης Α., Φειζάι, Γεωργακάκος, Αλλαϊμπέι, Μασρί (70' Λίτσης), Κίσσας, Τσιριγώτης, Τσάκωνας (58' Εστυλιανίδης).